Nemsokára lebegő mágnesvonatok száguldhatnak Berlinben

2023. november 28. 18:26
Új metróvonalak építése helyett mágnesvasút létrehozásán gondolkodik a német főváros vezetése. Ehhez egy öt kilométeres tesztpálya építését határozták el.
Nemsokára lebegő mágnesvonatok száguldhatnak Berlinben
A berlini CDU-frakció elnöke, Dirk Stettner bejelentette, hogy a városvezetés a jóval drágább és körülményesebb metróbővítés helyett fantáziát lát a lebegő mágnesvasút kiépítésében, ezért egy több mint öt kilométer hosszú tesztpálya építéséről hozott határozatot.
 
Mint a politikus elmondta, a mágnesvasút előnye az olcsósága és gyorsabb megvalósíthatósága mellett az is, hogy járművezető nélkül működik, ami a német főváros közlekedési vállalatának munkaerőhiányát ismerve nem mellékes szempont.
 
A tesztpálya kiépítése 80-85 millió euróba kerül. A projektet a klímavédelmi különalapból finanszírozná a város, amelyre ötmilliárd eurót különítettek el. A különalap Berlin klímasemlegessé válását hivatott elősegíteni még 2045 előtt – írja az fvw.de.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

A MÁV kedvezményes jegyet vezet be a kiemelt eseményekre

2023. január 17. 10:52
Kedvezményes, 2023 forintos vasúti jegyet vezet be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt eseményeire a MÁV Zrt. - közölte a társaság kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel. A kedvezményes EKF-jegy elsőként a szombati (2023.01.21.) megnyitóra lesz érvényes.
 
A közleményben hangsúlyozták: a kedvezményes menetjegy a GYSEV járatain is felhasználható, oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról 2. kocsiosztályra, azonban feláras vonaton a szükséges díjat ki kell fizetni..

Szombattól újra utazhatunk a Zugligeti Libegővel

2024. április 26. 15:37
Április 27-én 10 órától újra várja a budapesti panorámát élvezni kívánó utasokat a Zugligeti Libegő. Bár a felnőttjegy ára 500 forinttal emelkedik, de több kedvezményes árú belépőt lehet igénybe venni.