Nemsokára lebegő mágnesvonatok száguldhatnak Berlinben

2023. november 28. 18:26
Új metróvonalak építése helyett mágnesvasút létrehozásán gondolkodik a német főváros vezetése. Ehhez egy öt kilométeres tesztpálya építését határozták el.
Nemsokára lebegő mágnesvonatok száguldhatnak Berlinben
A berlini CDU-frakció elnöke, Dirk Stettner bejelentette, hogy a városvezetés a jóval drágább és körülményesebb metróbővítés helyett fantáziát lát a lebegő mágnesvasút kiépítésében, ezért egy több mint öt kilométer hosszú tesztpálya építéséről hozott határozatot.
 
Mint a politikus elmondta, a mágnesvasút előnye az olcsósága és gyorsabb megvalósíthatósága mellett az is, hogy járművezető nélkül működik, ami a német főváros közlekedési vállalatának munkaerőhiányát ismerve nem mellékes szempont.
 
A tesztpálya kiépítése 80-85 millió euróba kerül. A projektet a klímavédelmi különalapból finanszírozná a város, amelyre ötmilliárd eurót különítettek el. A különalap Berlin klímasemlegessé válását hivatott elősegíteni még 2045 előtt – írja az fvw.de.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Új kiállításokkal várják a látogatókat idén a zalaegerszegi múzeumok

2024. január 30. 12:33
Új kiállításokkal, színes múzeumpedagógiai rendezvényekkel és gazdag élményekkel várják 2024-ben a látogatókat a zalaegerszegi múzeumok – közölte Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója az intézmények programját bemutató sajtótájékoztatón.
 

Szerzetesi cellákat alakítottak át szállodai szobákká Sopronbánfalván

2024. január 23. 16:00
A Sopronhoz tartozó, hegyek közé ékelődő Sopronbánfalván, a templom falához épült kolostorban különleges világba csöppenünk. Az egykori szerzetesi cellákból 23 fürdőszobás szállodai szobát hoztak létre puritán berendezéssel, de a mai kor igényeit is kielégítve.