Páratlan siker az Agrárminisztérium díjugrató nagydíján Szilvásváradon

2024. május 14. 16:49
A Lipicai Stadionban megrendezett rangos, nemzetközi Masters háromcsillagos díjugrató versenyen minden idők legjobb magyar világkupa teljesítményét tudhatja magáénak ifj. Szentirmai Ferenc, aki Quandro Blue PS nevű lovával hibátlan lovaglással megnyerte a nagydíjat.
Páratlan siker az Agrárminisztérium díjugrató nagydíján Szilvásváradon
A 2018-ban átadott szilvásváradi lovasközpont méltó helyszíne a nemzetközi lovassport megmérettetéseinek, hiszen Európa egyik legnagyobb és legmodernebb, 6500 néző befogadására alkalmas stadionja. A Masters Versenysorozatban három lovas szakág sportolói mérik össze teljesítményüket. Az elmúlt hétvégén a díjugratóké volt a főszerep, de a díjlovaglás és a fogathajtás is bekapcsolja Szilvásváradot a világ lovassportjának vérkeringésébe.
Kiemelkedő siker a szilvásváradi díjugrató versenyen - Agrotrend
A díjugrató versenyen 22 nemzet sportolói vettek részt, 340 lóval, ami a számok tekintetében abszolút rekordnak számít. A leggyorsabban és hibátlanul lovagló Szentirmai mellett még két magyar lovas tudta hibátlanul teljesíteni az alappályát, akik mindössze egy-egy verőhibával zárták az összevetést. Kilencedik helyen végzett Mráz Tamás Viva Centtel és tizedik lett Dömse Tamás Conquistadorral.
Riderline | Szentirmai Ferenc a Silver Tour győztese
ifj. Szentirmai Ferenc, Quandro Blue PS nevű lovával
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Zarándokhely lett a Mátra legszebb útja

2024. március 21. 16:22
A Gyöngyöstarján jelképévé vált vérszilva-fasort fokozottan védik.
Országszerte virágba borultak a vérszilvafák, köztük a Gyöngyös és Gyöngyöstarján között található út két oldala is. A látvány – hátterében a Mátrával – az elmúlt években turistacsalogatóvá, már-már zarándokhellyé nőtte ki magát március közepén.

A Kárpát-medence borászati tradícióiról nyílik kiállítás Ópusztaszeren

2023. április 05. 14:08
A Kárpát-medence borvidékeiről és borászati tradícióiról nyílik kiállítás ma az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.
 
A kiállítás, amelynek címéül Hamvas Béla jeligéjét – "Végül is ketten maradnak, Isten és a bor" – választották, a Kárpát-medence egyedülálló és világszínvonalú borászati tradícióit és produktumait népszerűsíti.