Páratlan siker az Agrárminisztérium díjugrató nagydíján Szilvásváradon

2024. május 14. 16:49
A Lipicai Stadionban megrendezett rangos, nemzetközi Masters háromcsillagos díjugrató versenyen minden idők legjobb magyar világkupa teljesítményét tudhatja magáénak ifj. Szentirmai Ferenc, aki Quandro Blue PS nevű lovával hibátlan lovaglással megnyerte a nagydíjat.
Páratlan siker az Agrárminisztérium díjugrató nagydíján Szilvásváradon
A 2018-ban átadott szilvásváradi lovasközpont méltó helyszíne a nemzetközi lovassport megmérettetéseinek, hiszen Európa egyik legnagyobb és legmodernebb, 6500 néző befogadására alkalmas stadionja. A Masters Versenysorozatban három lovas szakág sportolói mérik össze teljesítményüket. Az elmúlt hétvégén a díjugratóké volt a főszerep, de a díjlovaglás és a fogathajtás is bekapcsolja Szilvásváradot a világ lovassportjának vérkeringésébe.
Kiemelkedő siker a szilvásváradi díjugrató versenyen - Agrotrend
A díjugrató versenyen 22 nemzet sportolói vettek részt, 340 lóval, ami a számok tekintetében abszolút rekordnak számít. A leggyorsabban és hibátlanul lovagló Szentirmai mellett még két magyar lovas tudta hibátlanul teljesíteni az alappályát, akik mindössze egy-egy verőhibával zárták az összevetést. Kilencedik helyen végzett Mráz Tamás Viva Centtel és tizedik lett Dömse Tamás Conquistadorral.
Riderline | Szentirmai Ferenc a Silver Tour győztese
ifj. Szentirmai Ferenc, Quandro Blue PS nevű lovával
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyváró programok hazánk csodálatos kastélyaiban

2022. december 02. 11:34
Adventi rendezvényeknek ad otthont több úrilak 2022 decemberében.
Az ünnepi, meghitt programoknak kivételes helyszínt biztosítanak a kastélyok, melyek többsége – az elmúlt időszakban – megújult és ismét régi pompájában tündököl.
 
Különleges koncertek, rendhagyó tárlatvezetések, családi programok – hogy csak néhányat említsünk az adventi rendezvények közül. De érkezik a Mikulás is, sőt, mézeskalács, vagy épp forralt bor illata is körbelengi a régmúlt időket idéző épületek.
 

Elkészült az ország legnagyobb mézeskalácsfaluja Geresdlakon

2022. december 02. 10:43
Geresdlakon, Baranya megyében már 15 éve minden adventkor elkészítik a falu látképét mézeskalácsból. Ez idén se történt másképp, azonban most egy kis csavar is belekerült: egy Ukrajnából menekülő család az elhagyott házukat és új otthonukat is megformázta, a béke jeleként.
Geresdlak miniatűr mézeskalács másában megtalálhatóak a házak, a hivatalok, a bolt és a templomok is, amiket életképekkel egészítenek ki, hogy igazán élethű legyen – számolt be róla a Pécs Aktuál.