Páratlan siker az Agrárminisztérium díjugrató nagydíján Szilvásváradon

2024. május 14. 16:49
A Lipicai Stadionban megrendezett rangos, nemzetközi Masters háromcsillagos díjugrató versenyen minden idők legjobb magyar világkupa teljesítményét tudhatja magáénak ifj. Szentirmai Ferenc, aki Quandro Blue PS nevű lovával hibátlan lovaglással megnyerte a nagydíjat.
Páratlan siker az Agrárminisztérium díjugrató nagydíján Szilvásváradon
A 2018-ban átadott szilvásváradi lovasközpont méltó helyszíne a nemzetközi lovassport megmérettetéseinek, hiszen Európa egyik legnagyobb és legmodernebb, 6500 néző befogadására alkalmas stadionja. A Masters Versenysorozatban három lovas szakág sportolói mérik össze teljesítményüket. Az elmúlt hétvégén a díjugratóké volt a főszerep, de a díjlovaglás és a fogathajtás is bekapcsolja Szilvásváradot a világ lovassportjának vérkeringésébe.
Kiemelkedő siker a szilvásváradi díjugrató versenyen - Agrotrend
A díjugrató versenyen 22 nemzet sportolói vettek részt, 340 lóval, ami a számok tekintetében abszolút rekordnak számít. A leggyorsabban és hibátlanul lovagló Szentirmai mellett még két magyar lovas tudta hibátlanul teljesíteni az alappályát, akik mindössze egy-egy verőhibával zárták az összevetést. Kilencedik helyen végzett Mráz Tamás Viva Centtel és tizedik lett Dömse Tamás Conquistadorral.
Riderline | Szentirmai Ferenc a Silver Tour győztese
ifj. Szentirmai Ferenc, Quandro Blue PS nevű lovával
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

A pünkösdi hétvégén kinyitnak Miskolc szabadtéri fürdői

2023. május 08. 17:44
A pünkösdi hétvégén újra kinyitnak Miskolc szabadtéri fürdői, amelyeket októberben az energiaválság, a magas gáz- és villamos áram-árak, valamint a növekvő infláció miatt a Miskolci Fürdők Kft. kénytelen volt bezárni.

Feszty Árpád festményeiből nyílt kiállítás Ópusztaszeren

2023. június 12. 16:15
Tájképek, életképek, vallásos tárgyú művek, több mint harminc alkotás látható azon az Örökszép álmok magyar álmodója című, Feszty Árpád életművét bemutató kiállításon, amely pénteken nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.