Nemzet Gazdásza Címek átadása a Parlamentben

2023. december 12. 14:33
Az AGROTREND Csoport 2023-ban létrehozta a Nemzet Gazdásza Címet, melynek fővédnökei Jakab István, az Országgyűlés Alelnöke, a Magosz Elnöke, Dr. Nagy István, Agrárminiszter, Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Elnöke.
 
A Nemzet Gazdásza a Magyar Nemzet olyan erkölcsileg feddhetetlen gazdálkodó szakembere, aki gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, munkáltatói viselkedésével, technológiai színvonalával, innovációival, társadalmi szerepvállalásával a Nemzet számára maradandót alkotott. Gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, üzleti viselkedésével gazdatársai és a Nemzet előtt példaként áll.
Nemzet Gazdásza Címek átadása a Parlamentben
Nyakas András, Juhász István és Bárány László a Nemzed Gazdásza Cím birtokosai. Fotók: Jaksity Iván
 
Az agrártársadalom jeles szervezeteinek vezetőivel a fővédnökök és az AGROTREND Csoport kiválasztottak három Nemzet Gazdászát. A Nemzet Gazdászai 21-en lehetnek, melyből 6 fő határon túli magyar gazdálkodó (az elcsatolt országrészekből 1-1 gazda). 2023-ban hárman vehették ezt a kitüntető címet.
Bárány László, agrármérnök, a hazai baromfitenyésztésben nyújtott kimagasló eredményeiért, különös tekintettel a baromfitenyésztés hazai és regionális komplett körforgásos rendszerének kialakításában játszott szerepéért, a családi gazdaság felépítéséért, a nemzetközi piacokon elért kimagasló sikereiért, melyekkel Hazánk és a hazai mezőgazdaság jó hírét vitte, valamint a Magyar agrárnagyipar egyik oszlopa, a Master Good cégcsoport kialakításáért, és nem utolsó sorban az agrártársadalomban is jelentősnek számító társadalmi szerepvállalásért kapta a címet. Bárány László a hazai és nemzetközi agrártársadalom ismert és elismert szereplője, méltó példaképe!
 
Nyakas András, gazdálkodó, az agrártársadalomban is jelentősnek számító társadalmi szerepvállalásért, a nagyüzemi szarvasmarha-tartásban elért kimagasló eredményeiért, gazdaságának példaértékű családi gazdasággá alakításáért, Nemzetünk hagyományainak őrzéséért és bemutatásáért, Hajdúnánás város életében vállalt aktív szerepéért kapta a címet. Nyakas András gazdásztársadalmunk ismert és elismert szereplője, méltó példaképe!
 
Juhász István, agrármérnök, az agrártársadalomban is jelentősnek számító társadalmi szerepvállalásért, a szántóföldi növénytermesztésben elért kimagasló eredményeiért, gazdaságának példaértékű családi gazdasággá alakításáért, Nemzetünk hagyományainak határokon túli őrzéséért és bemutatásáért, anyanyelvünk diaszpórában való megőrzéséért, a felvidéki Hanva település életében vállalt aktív szerepéért kapta a címet. Juhász István a külhoni és hazai gazdásztársadalom ismert és elismert szereplője, méltó példakép határon innen és túl!
A címeket a Parlament vadásztermében ünnepélyes keretek közt adták át december 8-án, ahol megjelent többek közt Bodrogi Gyula, a Nemzet színésze is.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Miniszterelnök főtanácsadója: 2024 sorsdöntő év lesz a magyar gazdák életében

2024. január 16. 16:35
Az agrártámogatások 2024-re is biztosítottak, a költségvetésből 650 milliárd forint kiegészítés jut a vidékfejlesztési forrásokhoz – mondta keddi évindító sajtótájékoztatóján Budapesten az agrárminiszter.

Ismét dübörgött a padló a Legyél Te is agrárgépész! Országos Bajnokság döntőjén

2023. február 21. 10:27
A versenyben résztvevő gyerekekkel igyekeznek megismertetni és megszerettetni az agrárgépész hivatást.
 
Három év kihagyás után végre ismét személyes jelenlét mellett kerülhetett megrendezésre a Legyél Te is agrárgépész! Országos Bajnokság döntője, melynek a Magyar Agrár – és Élettudományi Egyetem Tudástranszfer Központja és a Magyar Eszköz – és Gépfejlődéstörténeti Múzeum adott otthont Gödöllőn.
 
A Mezőgazdasági Eszköz – és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által rendezett Bajnokság az idei tanévben is két kategóriában várta a versenyre jelentkező diákokat: a Junior Bajnokságban a 9. és 10. évfolyamos, míg az Országos Bajnokságban a felsőbb évfolyamos diákok mérték össze tudásukat. A két kategóriában összesen 30 csapat indult el: a JUNIOR Bajnokságra 14, míg az Országos Bajnokságra 16 csapat jelentkezett.