Nemzeti értékeinket és a hungarikumokat bemutató kétszáz részes sorozat indult

2019. május 16. 08:06
Mi, magyarok” címmel új, naponta jelentkező rádióműsor indult a Kossuth Rádióban, amely másfél perces részekben mutatja be a magyarság szellemi, anyagi alkotásait, az ember és a természet által létrehozott értékeket, feltalálóink és kiemelkedő sportolóink életművét.

A spotsorozatban a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár elemei mellett a magyarsághoz köthető további találmányok, tudományos módszerek, sportteljesítmények is teret kapnak, megfelelő arányokat tartva a régmúlt eseményei és napjaink értékei között. A szerkesztők fő célja, hogy egy olyan közérthető, az ismereteinket bővítő műsorfolyamot hozzanak létre, amely nemcsak élményt nyújt hallgatóinak, de elősegíti nemzeti értékeink méltóbb helyre emelését a magyar köztudatban.

A műsorban történelmünkbe ágyazott értékeket is bemutatnak, mint például II. András keresztes hadjáratát, a magyar huszárságot vagy épp a Vizsolyi Bibliát. A magyar találmányokon keresztül pedig képet kaphatunk híres kreativitásunkról: a golyóstolltól kezdve a színes televízión és a számítógépen át egészen az üvegbetonig. A nemzetünket erősen meghatározó karakterjegyek, az évszázadok alatt formálódott sajátosságok megjelenítésével sok-sok hasznos és érdekes információval gazdagodhatnak majd a rádióhallgatók.

A „Mi, magyarok” sorozatot az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság megbízásából, Gadácsi János szerkesztésében, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. készítette el.

(AM Sajtóiroda)

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Komoly lehetőségeket kínál a magyar-belorusz mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködés

2019. június 28. 08:29
A mezőgazdasági és élelmiszeripari kapcsolatok fejlesztéséről tárgyalt Nagy István agrárminiszter a Belarusz Köztársaságban.

Országaink most a táplálkozásra figyelnek

2016. május 13. 08:13
Nem elfeledkezve arról a jelentős mérföldkőről, hogy milyen alacsony szintre csökkent az éhezés mértéke Európában, figyelmünket most az új kihívásokra kell fordítani: az étkezés ne csupán a túlélést szolgálja, hanem az egészséges élet alapköve legyen. Egy globális szervezet élén, mely az éhezés felszámolását tekinti központi feladatának, mi jelenthetne nagyobb elégedettséget, mint látni a világ egyik jelentős régióját, ahol komoly előrelépések történtek ebben.