Javul a helyzet: helyreállt a magyarországi turizmus?

2021. augusztus 09. 09:02
A nehezén már túl van a belföldi turizmus.
Javul a helyzet: helyreállt a magyarországi turizmus?

A belföldi turizmus stabilan helyreállt a koronavírus-járvány okozta leállásból, a külföldi vendégek lassabban, de jönnek Magyarországra – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva.

Guller Zoltán emlékeztetett, a nyári turisztikai szezon teljes szabadságban kezdődött, a magyarországi turizmusnak így legalább egy, másfél hónap előnye volt Európával szemben, amelyet meg is tartott.

(Forrás: depositphotos.com)

(Forrás: depositphotos.com)

 

Közölte, júliusban 110 milliárd forintos forgalma volt a vendéglátásnak a tavalyi 87 milliárd forint után.

A vendégéjszakák száma júniusban 62 százalékkal nőtt az előző évihez képest, júliusban pedig 5,5 millió vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon, ami 17 százalékkal magasabb az időszak korábbi rekordjánál – fejtette ki a turisztikai vezető.

Guller Zoltán elmondta, a balatoni szálláshelyeken júniusban mintegy 10 milliárd forintot költöttek a vendégek, ami a tavalyi érték kétszerese.

Júliusban ez a szám az előzetes becslés szerint 25,5 milliárd forint, ami 35 százalékos növekedés – tette hozzá.

Az MTÜ vezetője megjegyezte, a foglalási hajlandóság drasztikusan megnő, ha a hőmérséklet meghaladja a 31 fokot, ilyenkor 5-6 százalékkal többen foglalnak.

 

www.piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Ma már szinte csak Magyarországon múlik, milyen nagy sporteseményt akar megrendezni

2022. május 11. 08:27
Mintha csak egy turisztikai kampányfilmet vetítenének, ennél jobban sportba csomagolva nem lehet egy országot reklámozni – mondta a VG-nek Szabados Gábor sportközgazdász. Kifejtette, hogy a Giro d’Italia három magyarországi szakaszának 7,8 milliárd forintos költségvetése, amelynek ráadásul a része a 10 millió eurós, azaz mintegy 3,8 milliárd forintos jogdíj is, nem állítható szembe azzal az országimázzsal, marketingértékkel, amit az olasz kerékpáros körverseny magával hozott.

A hagyományos szatmár-beregi szilvalekvár titka

2016. augusztus 10. 08:12
A térségben a nyár végének közeledtével minden faluban érezni lehet a rotyogó szilvalekvár kellemes illatát.