Nők 40-nel mentem nyugdíjba, miért nem kapok emelést?

2017. december 11. 09:12
2017 augusztusától vagyok nyugdíjas. Nők 40 éves nyugdíjjal, 47 év után mentem nyugállományba. Miért nem kapok emelést és nyugdíjprémiumot időarányosan? Az Erzsébet utalvány sem jár?

Idei nyugdíjmegállapítás esetén nem jár sem korrekció (emelési különbözet), sem nyugdíjprémium. Erzsébet-utalványt viszont kapnak az idén megállapított nyugdíjban részesülők is, ha novemberben vagy decemberben folyósítják/kézbesítik részükre a nyugdíjukat.

 

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy ágazat, ahol 100 ezer új munkahely jöhet létre

2016. október 25. 08:35
Elkészült a Magyar Zöldség-gyümölcs Ágazati Stratégia, melynek célja, hogy a mostani éves 2,5 millió tonna helyett 1 millió tonnával többet termeljen az ágazat - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára hétfőn.

A precíziós gazdálkodás elterjedése és alkalmazása Magyarországon

2017. június 01. 08:14
Az agrárszakma művelőinek többsége egyetért abban, hogy a növénytermesztés számára a precíziós gazdálkodás jelenti a jövőt, hiszen egyszerre járhat a jövedelmek növelésével és az okszerűbb gazdálkodás révén a környezetterhelés mérséklésével is. Bár Magyarországon jelenleg még nem általánosan elterjedt ez a technológia, azonban a helyspecifikus növénytermesztést alkalmazó termelők számának növekedése az utóbbi két-három évben felgyorsult.