MGYOSZ: A szakképzés átalakításában szerepet kell kapniuk a munkaadói szövetségeknek

2017. november 08. 07:44
"Le kell lassítani vagy meg kell állítani a külföldre irányuló munkavállalási célú kivándorlást"

A szakképzés tartalmi átalakításában az állam és a kamara mellett a munkaadói szakmai szövetségeknek is nagy szerepet kell kapniuk - hangsúlyozta Gablini Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke egy szakmai rendezvényen kedden Budapesten.

A munkaerőpiac aktualitásai és a szakképzés jövője témában tartott eseményen az MGYOSZ alelnöke hozzátette: mindez azért fontos, mert a 21. századi tudás alapú gazdaság és társadalom korszakában a szakmai jövőképeket, továbbá a munkaerőigényt és a tőlük elvárható tudásszintet egyedül a munkaadói szövetségek tudják megfogalmazni.

Gablini Gábor a munkaerőhiány kezeléséről elmondta: le kell lassítani vagy meg kell állítani a külföldre irányuló munkavállalási célú kivándorlást, béremelésre, azon belül a nettó bérek emelésére, valamint a magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv) erősödése érdekében az eddigieknél nagyobb munkaadói járulékcsökkentésre van szükség.

www.magyarhirlap.hu

 

Kapcsolódó cikkek

A 2018/19-es tanév fontosabb dátumai

2018. június 28. 07:55
Elkezdődik a nyári szünet, de a szülők számára már most fontos lehet mikor várhatóak a 2018/19-es tanév iskolai szünetei - írja az eduline.hu oldal.

Hatalmas ellenőrzésekre készül a hatóság - ők kerülnek a célkeresztbe

2017. november 07. 11:59
Közzétették, mely magyar munkahelyeken ellenőriznek jövőre - azt, hogy hogyan bánnak a dolgozókkal, milyen körülmények között dolgoztatják őket, fizetik-e őket rendesen, illetve be vannak-e jelentve. Olyan területek is a fókuszba kerülnek, amelyek az utóbbi években kevésbé voltak a szem előtt.