MGYOSZ: A szakképzés átalakításában szerepet kell kapniuk a munkaadói szövetségeknek

2017. november 08. 07:44
"Le kell lassítani vagy meg kell állítani a külföldre irányuló munkavállalási célú kivándorlást"

A szakképzés tartalmi átalakításában az állam és a kamara mellett a munkaadói szakmai szövetségeknek is nagy szerepet kell kapniuk - hangsúlyozta Gablini Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke egy szakmai rendezvényen kedden Budapesten.

A munkaerőpiac aktualitásai és a szakképzés jövője témában tartott eseményen az MGYOSZ alelnöke hozzátette: mindez azért fontos, mert a 21. századi tudás alapú gazdaság és társadalom korszakában a szakmai jövőképeket, továbbá a munkaerőigényt és a tőlük elvárható tudásszintet egyedül a munkaadói szövetségek tudják megfogalmazni.

Gablini Gábor a munkaerőhiány kezeléséről elmondta: le kell lassítani vagy meg kell állítani a külföldre irányuló munkavállalási célú kivándorlást, béremelésre, azon belül a nettó bérek emelésére, valamint a magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv) erősödése érdekében az eddigieknél nagyobb munkaadói járulékcsökkentésre van szükség.

www.magyarhirlap.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Érdemes részt venni a szabványok kialakításában, ha egy ország valóban profitálna az élelmiszerkereskedelemből

2017. július 14. 08:54
A FAO és WTO megkönnyítenék, hogy a fejlődő országok is kivegyék a részüket a 1,7 trillió dollár értékű nemzetközi élelmiszerkereskedelemből.

Vita a fúrt kutak körül

2018. augusztus 16. 12:15
A termelés és a környezetvédelem sokak szerint nem összeegyeztethetetlen szempontjai csapnak össze abban a vitában, ami a fúrt kutakkal kapcsolatban alakult ki, és amelynek legújabb – nem várt – fordulataként a köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz utalta a jelenlegi szabályozást több ponton liberalizáló törvénymódosítást.