Nőnapi virág helyett...

2020. március 11. 08:35
Mi lenne, ha virág helyett azt kívánnánk a nőknek március 8-án, hogy dolgozzanak minden évben négy hetet ingyen?  A nemek közötti bérszakadék európai uniós átlaga 16 százalék. Ezt úgy fordíthatjuk , hogy a nők átlagosan évente nyolc hetet ingyen dolgoznak. 
Nőnapi virág helyett...

Az Európai Unióban az egyenlő bérezéssel kapcsolatos jogalkotás 1975-re nyúlik vissza. Egy kimutatás szerint ha a nők bérezése megegyezne a férfiakéval, a szegénységben élő dolgozó nők száma felére csökkenne és 2,5 millió gyermeket emelne ki a szegénységből.

nonapi-virag-helyett

Néhány nemzetközi jó példa:

Az európai szakszervezetek mozgósításba kezdtek a nemek közötti bérszakadék felszámolása érdekében és a bérek nyilvánossá és átláthatóvá tételéért. Az átláthatóság valódi megoldást jelenthet, ezért az Európai Szakszervezeti Szövetség egy un. bérátláthatósági direktíva bevezetését tűzte a zászlajára. Portugáliában például a munkáltatók jogi kötelezettsége az átlagbérek közlése, mely csökkentheti a kisebb nemek közötti bérszakadékokat. Franciaországban törvény határozza meg, hogy a munkáltatók a szakszervezetekkel a bértárgyalások során évente tárgyaljanak a nemek közötti bérszakadékról. Dániában 7%-ra szorították vissza a nemek közötti bérkülönbségek arányát annál az 1000 vállalatnál, melyeknél törvény kötelezte a munkáltatót a nemek szerinti bérstatisztikák bemutatására.

Új irányelvet! 

Az Európai Szakszervezeti Szövetség európai uniós bérátláthatósági direktívát kezdeményez, mely feltárja a titkot a bérek helyzetéről, például megtiltaná a bérekre vonatkozó titoktartási záradékokat a munkaszerződésekben, átláthatóvá tenné a béreket, és ezáltal segítené a szakszervezeteket is az eredményesebb bértárgyalások érdekében, valamint auditot és szankciókat dolgozna ki a direktíva betartatása érdekében. A lobbi tevékenység tehát kezdetét vette európai szinten;  tegyünk mi, szakszervezetek is nőnapon a nőkért, hogy előre lépjünk az „Egyenlő munkáért egyenlő bért!” elv megvalósulása érdekében.

liganet.hu

 

A képen az Európai Szakszervezeti szövetség márciusi flash-mobja, a zászlón a felirat: Egyenlő bérezést!  

Kapcsolódó cikkek

Munka szabi alatt? - egy virtuális megkövezés margójára

2021. augusztus 16. 10:00
Finoman fogalmazok, amikor azt írom, hogy Rátkai Balázs HR vezető kapott hideget-meleget a HR-esektől portálunknak adott interjúja után. Valójában szétszedték, virtuálisan megkövezték őt. Szerintem igazságtalanul. Pedig ő csak őszintén és életszerűen beszélt nyári pihenéséről. Hogy nem engedi el teljesen a munkát.

A Kamara gazdaságstabilizáló programcsomagot jelentetett meg

2020. április 01. 08:40
2020. március 30-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara komplex gazdaságstabilizáló programcsomagot jelentetett meg, amely az elemzők szerint alapja lehet a kormány gazdaságélénkítő akciótervének.
 
A programcsomag szerint a legfontosabb feladat a munkahelymegtartás. A mostani helyzetben messze nem csak a legevidensebb ágazatok (turizmus, vendéglátás, stb), hanem újak is leálltak. Elsőkörben azok, amelyek szorosan kapcsolódtak az azonnal összeomlott ágazatokhoz. Ezt követően pedig azok is, amelyek a személyes érintkezések csökkentése miatt bevezetett korlátozások következményeként jelentős árbevétel zsugorodást szenvednek el. Ez a multiplikátor, begyűrűző hatás mára már szinte minden ágazatban, más-más mértékkel, de érezteti hatását.
Az MKIK javaslatai kapcsán rámutat arra is, hogy valamennyi kezdeményezésük esetében támogatásokat csak kötelezettségvállalás mellett javasolja odaítélni. Itt megemlítik: a vállalat hajlandó az értékláncát átalakítani, hajlandó termelékenységnövekedéssel járó erőfeszítéseket tenni, hajlandó a munkaerő olyan megtartására, aminek a terheiben a krízis ideje alatt osztozik az állammal.