Novemberben sem fizet időben a Dunaferr

2020. november 04. 08:19
2020. november 3-án a Dunaferr menedzsmentje ismét azt közölte a munkavállalókkal, hogy nem fogják időben megkapni az októberre járó fizetésüket. A Dunaferr Ifjúsági Szervezet levélben reagált az intézkedésre.
Novemberben sem fizet időben a Dunaferr

November 3-án a Dunaferr menedzsmentje minden dolgozójának levelet küldött, amelyben leírta, az elmúlt hónapban a vállalat termelési szintje tovább csökkent az alapanyag-beszállítás nehézségei, illetve akadályoztatása miatt, így a vállalatcsoport rendkívül kritikus pénzügyi helyzete nem javult ebben az időszakban. A vállalat, pénzügyi helyzete miatt, a béreket csak ütemezetten fizeti ki a munkavállalóknak, mégpedig úgy, hogy 200 ezer forintot november 6-ig, és a fennmaradó részt november 27-ig.

A Dunaferr Ifjúsági Szervezet válaszlevelében megállapította, hogy úgy látszik, kevésnek bizonyult az, hogy a vállalati érdekegyeztetés keretein belül, vagy demonstrációval nyomatékosította a dolgozók álláspontját, a menedzsment továbbra is egyoldalú intézkedéseket tesz, úgymond „ultimátumként közli a dolgozókkal a cég álláspontját”.

A Gombos György szakszervezeti elnök aláírásával szignált dokumentum ismételten felhívja a munkáltató figyelmét, hogy a hozzáállásával a piaci helyzettől függetlenül veszélyezteti a cég működőképességét.

A dokumentum végén a Dunaferr Ifjúsági Szervezet hangsúlyozza, a törvényes lehetőségein belül mindent megtesz a munkavállalói érdekek képviseletében azért, hogy a munkáltató a pénzügyi gondjait ne a munkavállalók járandóságának megnyirbálásával akarja megoldani.

 *

A LIGA Szakszervezetek elfogadhatatlannak tartja azt a magatartást, amelyben a munkáltató sorozatosan megszegi a jogszabályi kötelezettségét és nem fizeti ki a munkavállalók számára a munkaórák után járó összeget. A LIGA Szakszervezetek teljes mértékben támogatja a tagszervezete minden olyan törekvését, amely a helyzet rendezésére irányul.

 

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Táppénz – információs összefoglaló a COVID-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban

2020. március 17. 09:29
 
Járványügyi és Infekciókontroll Főosztály Aki COVID-19 vírussal kapcsolatban vagy otthonában, vagy egészségügyi intézményben járványügyi megfigyelés alá kerül, keresőképtelen állományba vehető –írja az nkk.gov.hu

Hogyan (ne) tálaljuk a visszajelzést?

2019. október 14. 10:08
Hamburger, naked burger avagy milyen menüvel kritizáljuk a másikat?