Az EMMI reagált a PDSZ hamis állításaira

2021. november 05. 07:59
A Kormány képviselői az egyes sajtótermékekben megjelent hamis hírekkel ellentétben nem tettek ígéretet az állami intézményekben előírt, koronavírus elleni oltásról szóló rendelkezés visszavonásáról - hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében.
Az EMMI reagált a PDSZ hamis állításaira

A szerdai tárgyalások során a PSZ és a PDSZ által létrehozott sztrájkbizottság új követeléssel állt elő: az állami intézményekben előírt, koronavírus elleni oltásról szóló rendelkezés visszavonását kérik, amire írásos választ ígértek a Kormány képviselői - írták.

A közös sztrájkbizottság az előbbieken túl, követeli annak visszavonását is, hogy a nem állami intézményekben az előírt oltás bevezetéséről a polgármesterek és a munkáltatók határozzanak.

A követelés nem a pedagógusok oltására vonatkozik, hanem a teljes jogszabályok visszavonására, amely messze túlmutat a pedagógus szakszervezetek által képviselt személyi körön.

Sajnálatos, hogy a PDSZ és a velük szorosan összefonódó média ismét hamis információkat közöl, ezzel jelentős mértékben megnehezítve azt, hogy az egyeztetési folyamat eredményes legyen - hangsúlyozzák.

www.magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Október 7. - a tisztes munka világnapja

2016. október 07. 11:46
A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség kezdeményezésére tartják, célja felhívni a figyelmet a munkavállalók jogaira, a szolidaritásra, a szegénység és az egyenlőtlenségek megszüntetésére.

Így készül a Kinderpunsch, a gyerekek alkoholmentes karácsonyi forralt bora

2019. december 12. 08:41
Alkoholmentes változat a legkisebbek örömére a gyerekpuncs.