Nyárra megérkezett a METEORA, az Országos Meteorológiai Szolgálat mobilalkalmazása

2016. július 22. 08:39
A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt – többek között UV sugárzás adatokat – is szolgáltat. A program a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatlekérési lehetőségeivel élve, a cellainformációk alapján határozza meg a készülék helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi riasztásokat, figyelmeztetéseket, előrejelzéseket.

Egészségünk szempontjából a nyári időszakban kiemelt fontosságú, hogy megfelelő és nem utolsó sorban hiteles tájékoztatást kapjunk az UV sugárzás jelenlegi és várható alakulásáról. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért rendszeresen kalibrált műszerekkel, folyamatosan méri az UV sugárzás erősségét, illetve szakmailag megalapozott előrejelzést készít Magyarország területére – mondta dr. Radics Kornélia az OMSZ elnöke.

Amennyiben az UV sugárzás másnapra várható maximuma eléri a 7.5 UV Index értéket legalább az ország területének felén, ebben az esetben az OMSZ UV figyelmeztetést ad ki.

A Meteora alkalmazás az alábbi – UV sugárzással kapcsolatos – információkat teszi közzé:

·    figyelmeztetés veszélyes UV sugárzásra;
·    előrejelzett UV szint térképes megjelenítése;
·    leégési idő kijelzése, egyénileg beállítható bőrtípus, érzékenység alapján;
·    saját riasztás UV szint alapján 8 és 18 óra között.

A Meteora alkalmazás Android™ 2.2 és újabb készülékekre tölthető le, illetve iPhone és iPad (iOS 8.0 vagy újabb) platformon is működik. Az UV sugárzás mért és előrejelzett adatai, illetve az UV figyelmeztetés bárki számára, ingyenesen elérhetők az OMSZ honlapján is!

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Az egykori orvos kitálal a brit állami egészségügyről

2019. november 18. 07:53
Kiszolgáltatottság, félelem, fájdalom - a kórház csöppet sem vidám hely, különösen a betegek és hozzátartozóik szemszögéből. De vajon hogyan látják belülről az állami egészségügy mindennapjait az orvosok, akik évtizedeken át nap mint nap ott vannak az események sűrűjében?

Így számolják a nyugdíjak összegét 2021-ben

2021. március 22. 09:06
Mi történik akkor, ha az állami Nyugdíjbiztosítási Alapból elfogy a pénz?