Kapcsolódó tartalmak: időjárás

Hír: Nyárra megérkezett a METEORA, az Országos Meteorológiai Szolgálat mobilalkalmazása

2016. július 22. 08:39
 
A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt – többek között UV sugárzás adatokat – is szolgáltat. A program a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatlekérési lehetőségeivel élve, a cellainformációk alapján határozza meg a készülék helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi riasztásokat, figyelmeztetéseket, előrejelzéseket.

Hír: Négy éve nem látott havi növekedés a FAO élelmiszerár-indexben

2016. július 29. 08:17
 
Az időjárás nem kedvez a cukortermelésnek, a búzának annál inkább

Hír: Mintegy öt-tíz százalékos kárt okozott a kertészetekben az időjárás

2016. augusztus 09. 07:47
 
Veszprém megye történelmi borvidékein a jég okozott terméskiesést Az év időjárása változatos képet mutat, ezzel nagymértékben befolyásolja a kertészeti termelés sikerét - összegezte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke.
 

Hír: Fagyos körkép

2017. január 24. 08:37
 
Közel 30 ágazati és tagszervezeti szakszervezeti vezetőnket kérdeztünk meg arról, hogy a rendkívüli időjárás milyen problémákat okoz, illetve a munkáltató megtesz-e mindent a munkavédelmi előírások betartatásáért.

Hír: Külső hatások miatt drágulhat a gyümölcs

2017. május 11. 07:38
 
Nem csak a hazai fagy, az európai árak is drágítják a gyümölcsöket. A klímaváltozás miatt szélsőségesebbé vált az időjárás és emiatt egyes fajták eltűnhetnek Magyarországról.

Hír: Milliárdos kárt okoz a szélsőséges időjárás a mezőgazdaságban

2017. június 29. 07:37
 
Naponta érik jelentős károk a gazdákat, korábban a fagy, most a jég, néhol a felhőszakadás, máshol éppen az aszály teszi próbára a mezőgazdasági termelőket. Eddig összesen közel százezer hektárra érkezett kárbejelentés országosan – mondta a földművelésügyi miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című, és az M1 Ma reggel című műsorában.

Hír: ALMÁSKERTEKET TÉPÁZOTT MEG A HÉT VÉGI IDŐJÁRÁS

2017. szeptember 19. 10:15
 
Megkímélte a mezőgazdaságot a hét végi vihar, a Magyar Időknek nyilatkozó szakemberek szerint csupán lokális károkat okozott a nagy szél és az özönvízszerű eső. Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerint a gyümölcsösökben egyedül az alma- és körteültetvényeken okozhatott gondot a vihar, a szél ugyanis több helyen leverhette a terményt a fákról. Pontos adataik azonban még nincsenek arról, hogy hol mekkora kiesést okozott az ítéletidő, a károk felmérése jelenleg is tart. Ennél szerencsésebbek a zöldségtermesztők, nekik ugyanis még előnyt is jelentett az esőzés.

Hír: Megújult a NAK növényvédelmi portálja

2017. október 09. 08:34
 
Megújult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara által működtetett növényvédelmi- és időjárás-előrejelző rendszer – közölte a NAK. A feltöltött több mint 37 ezer bejegyzés bizonyítja a szolgáltatás létjogosultságát.

Hír: Egyre kevesebbet öntöznek a magyar gazdák

2017. október 10. 11:58
 
Jelenleg Magyarországon 100-130 ezer hektárt tesz ki az öntözött területek nagysága, ez korábban háromszor nagyobb volt. A szélsőséges időjárás miatt legalább évi 50 ezer hektárral kellene emelkednie a ténylegesen öntözött mezőgazdasági területnek. A magyar gazdák többsége azonban nem fejleszti öntözését, szerintük ugyanis anélkül is növekszik a magyar mezőgazdaság.

Hír: Aggódnak a gazdák a szokatlan meleg miatt

2018. január 09. 12:48
 
A szokatlanul meleg időjárás jót tesz a háztartásoknak az alacsonyabb fűtésszámlák miatt, azonban a mezőgazdaság szereplői számára napról napra több veszélyt rejt magában. Ha ugyanis több hétig még maradna januárban az évszakhoz képest kimagaslóan meleg időjárás, az megváltoztatná a növények normális életritmusát – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
«123»