Nyugat- Dunántúli régió a „Megváltozott munkajogról” szóló Tájékoztató Rendezvény TÁMOP pályázat keretein belül

2015. július 03. 21:51
A MÉDOSZ kapacitásbővítése a konvergencia régiókban” című, TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0045 sz. projekt keretében Szombathelyen 2015.02.24-én a „Megváltozott munkajogról” szóló Tájékoztató rendezvényt tartott a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete.
Nyugat- Dunántúli régió a „Megváltozott munkajogról” szóló Tájékoztató Rendezvény TÁMOP pályázat keretein belül

A MÉDOSZ kapacitásbővítése a konvergencia régiókban” című, TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0045 sz. projekt keretében Szombathelyen 2015.02.24-én a „Megváltozott munkajogról” szóló Tájékoztató rendezvényt tartott a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete.

A rendezvényt dr. Huiber Tibor, a MÉDOSZ Országos Választmányának elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően átadta a szót Horváth Csabának, az MSZOSZ Nyugat-dunántúli Regionális Képviselet vezetőjének, aki a megjelenteket nagy tisztelettel köszöntötte.

A Munka törvénykövének 2015. január 1-jén hatályba lépett változásait mutatta be az előadó. Legfőbb fogalmakat tisztázta először: munkanap, részmunkaidő, szabadság, munkavállaló. A munkaszerződéstől eltérően 44 beosztás szerinti munkanapot, vagy 352 órát foglalkoztathatja egy évben a munkáltató a munkavállalót. A munkaszerződést kizárólag közös megegyezéssel, írásban lehet módosítani. A munkaviszony megszüntetését vagy a munkavállaló, vagy a munkáltató kezdeményezheti, vagy a bíróság mondja ki. A munkaviszony megszűnhet közös megegyezéssel, felmondással, vagy azonnali hatállyal.

 A munkáltatói jogellenes munkaviszony- megszüntetés:

A munkavállaló választása alapján: tételes kártérítés, amiből legfeljebb 12 havi távolléti díj lehet elmaradt munkabér, vagy átalány-kártérítésként a munkáltatói felmondási időre járó távolléti díj. Mindkét kártérítés mellett végkielégítés, ha nem felmondással szűnt meg a jogviszony, vagy magatartási/képességbeli ok miatt nem járt. Munkaviszony helyreállítása csak kivételes esetekben!

Továbbiakban szó volt a munkaidőről, a rendkívüli munkaidőről, a munkaidő keretről és a szabadság kiadásának feltételeiről.

Az előadás második felében Horváth Csaba lehetőséget biztosított, hogy a résztvevők a saját egyedi kérdéseiket feltegyék. Minden egyes kérdésre kimerítő válaszokat kaptak.

A rendezvényt értékelték a résztvevők, egyhangú vélemény alapján a rendezvényt nagyon hasznosnak tartották.

Dr. Huiber Tibor a rendezvény zárásaképpen megköszönte az előadónak, hogy ilyen sikeresen zajlott a rendezvény. A résztvevőknek is külön köszönetet mondott, hogy ennyire aktívan vettek részt.

 

PROGRAM:

10:00 - 10:30      Regisztráció, megnyitó

10:30 - 11:30      A Munka törvénykönyv változásainak hatása az elmúlt két évben

11:30 - 12:30      Ebéd

13:00 - 18:00      2015. Január 1.-től hatályba lépett Munkatörvénykönyv változásai, konzultáció, vita indítás

Kapcsolódó cikkek

A szakszervezet egy fiatal tisztségviselő szemszögéből

2014. május 23. 13:00
Ebben a cikkben egy meglehetősen fiatal szakszervezeti tisztségviselővel beszélgetek. Horváth Ágnes idén áprilistól már főállásban dolgozik a MÉDOSZ-nál, így próbál minél szélesebb körben tájékoztatást nyújtani a munkavállalók számára a szakszervezeti tagság fontosságáról. Fiatal kora ellenére már 4 éve szakszervezeti tag, lelkesedésének köszönhetően pedig immár főállásban csinálhatja azt, amit szeret: a szakszervezeti munkát. Vajon ő, hogy látja a szakszervezetek jövőjét?

Interjú a MÉDOSZ egyik kiemelkedő szakmai munkatársával

2014. április 30. 15:10
Az MSZOSZ 2014-ben ismét kiírta tagtoborzó pályázatát az előző évi sikerek láttán. Idén a MÉDOSZ is részt vesz benne, ennek kapcsán régi-új kollégák aktív részvételével próbálják meg a vállaltakat teljesíteni. Varga Ferenc, a MÉDOSZ oszlopos tagja is közéjük tartozik. Bár már nyugdíjas, lelkesedése, fiatalokat meghazudtoló munkabírása sokak számára követendő példa lehet. Mint szakszervezeti tag a Jégtörő Flottánál kezdte pályafutását 1963 nyarán, majd ősszel már bizalminak választották a Közlekedési és Szállítási Dolgozók Szakszervezeténél. 1968-ban lépett be az Agárdi Állami Gazdaságba, egyúttal a MEDOSZ-ba, illetve a mai nevén MÉDOSZ-ba. Azóta folytatja tevékenységét a szakszervezetnél. Most ő mondja el nekünk, miben látja a szakszervezetek hanyatlásának problémáját.