Ők azok, akik most megkapták a rangos díjat

2016. március 17. 11:57
A Bock Borászat Kft.-nek, a Hungrana Kft.-nek és a Mecsekerdő Zrt.-nek ítélték oda az idén a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat (MAMD). Az idén október 14-ig lehet pályázni.

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjjal azokat a hazai agrárgazdasági szervezeteket ismerik el, amelyek elkötelezettek a minőség iránt – áll a Földművelésügyi Minisztérium közleményében. Az idén három vállalkozás, a Bock Borászat Kft., a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. és a Mecsekerdő Zrt. kapta meg a díjat. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 2012-ben díjazott vállalkozások közül a MIRELITE MIRSA Zrt.-nek és a Tutti Élelmiszeripari Kft.-nek adta meg a lehetőset, hogy további három évig használhassák a MAMD védjegyet.

A Földművelésügyi Minisztérium az idén is kiírta a MAMD díjra a pályázatot, amely a Földművelésügyi Értesítő március 4-i hivatalos lapjában jelent meg. A pályázatokat  október 14-én 12:00 óráig lehet benyújtani.

Forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Meghatározó a mezőgazdaság teljesítménye, eredményes az agrárexport

2017. június 26. 08:19
A magyar mezőgazdaságban és élelmiszeriparban az elmúlt években kedvező folyamatok indultak, az ágazat folyamatosan erősödik, ami a külpiaci eredményekben is tükröződik. Az agrárexport 2016-ban 8037 millió euró volt, 38 százalékkal több, mint 2010-ben – fogalmazott interpellációra adott válaszában a földművelésügyi miniszter a parlamentben.

A precíziós gazdálkodás elterjedése és alkalmazása Magyarországon

2017. június 01. 08:14
Az agrárszakma művelőinek többsége egyetért abban, hogy a növénytermesztés számára a precíziós gazdálkodás jelenti a jövőt, hiszen egyszerre járhat a jövedelmek növelésével és az okszerűbb gazdálkodás révén a környezetterhelés mérséklésével is. Bár Magyarországon jelenleg még nem általánosan elterjedt ez a technológia, azonban a helyspecifikus növénytermesztést alkalmazó termelők számának növekedése az utóbbi két-három évben felgyorsult.