Októbertől végleg bezár a Gödöllői Erdei Vasút

2023. szeptember 27. 16:29
Október 2.-án véglegesen megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút. A Gödöllői Erdészeti Arborétum kezelője más koncepciót szán a terület hasznosítására, amibe a kisvasút nem illik bele.
 
 
Októbertől végleg bezár a Gödöllői Erdei Vasút

A kisvasutat üzemeltető egyesület 2017-ben kezdte meg működését a terület kezelőjével, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel együttműködve. Céljuk az egyesület által összegyűjtött műszaki történeti emlékek gyűjteményének méltó helyre való elhelyezése és bemutatása mellett a térség és az arborétum turisztikai felfuttatása volt.

A Pilisi Parkerdő Zrt. még 2022 áprilisában írt arról, hogy új üzemeltetőt kap az arborétum. Tavaly májustól a területet – Arbo Park néven — már a parkerdő által létrehozott Erdők a Közjóért Alapítvány működteti.

"Sajnos az új kezelő más koncepciót szánt a terület hasznosításának, amibe a kisvasút és azt látogató széles társadalmi réteg nem illik bele. A helyzettel egyetérteni nem tudunk, viszont a terület tulajdonosának döntése számunkra kényszerhelyzet" – áll a gödöllői kisvasút Facebook bejegyzésében.
Fotó: 1
Az egyesület nem szeretne mindent veszni hagyni, projektjüket szeretnék átmenteni és máshol folytatni. "Ezután is várjuk cégek, önkormányzatok, magánszemélyek és minden olyan legalább 1 kilométer hosszú és 2,5 méter széles egybefüggő erdős területtel rendelkező szervezeti formák megkereséseit, ahol a turizmus fejlesztésben látják a jövőt" – írták.
 
A kisvasút október 2.-ától nem üzemel, utolsó kisvasúti napjukat szeptember 30-án, szombaton tartják.
 
forrás: turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

Fejlesztik a strandfürdőt Törökszentmiklóson

2023. február 13. 12:39
Fejlesztik a Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő és Kemping egy részét, a beruházásra 400 millió forintot nyert el a helyi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán.
A beruházás során a strand fogadóépületén túl az öltözők is megújulnak, bővítik a gyógyászati szolgáltatások kínálatát, korszerűsítik például a masszázs, a szauna, a szolárium környezetét – ismertette Marsi Péter, a helyi polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője.

Magánkézbe kerül a MÁV VAGON Kft. többségi tulajdona

2023. október 16. 15:31
Magántőke bevonásával válhat jobbá, egyszerűbbé a vasúti járművek karbantartásának és gyártásának folyamata a MÁV-VOLÁN-csoportnál, miután a Kormány döntése nyomán a MÁV VAGON Kft. mintegy 75%-a magánkézbe kerül.