Olaszország határellenőrzést vezet be Szlovéniával közös határán

2023. október 18. 18:10
Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter tájékoztatta Bostjan Poklukar szlovén hivatali kollégáját, hogy az Európában és a Közel-Keleten megváltozott helyzet miatt biztonsági okokból határellenőrzést vezet be Szlovéniával közös határán.
 
Az olasz ideiglenes intézkedés célja a terrorizmus és a szervezett bűnözés megelőzése – olvasható a szlovén belügyminisztérium közleményében.
Olaszország határellenőrzést vezet be Szlovéniával közös határán
A két tárcavezető kedden este egyeztetett telefonon, és egyetértettek abban, hogy a szlovén és olasz hatóságok által is megfigyelt nyugat-balkáni migrációs útvonal "vonzó folyosó lehet a potenciális radikalizálódás számára".
 
Poklukar szerint a határellenőrzésnek ideiglenesnek és arányosnak kell lennie. Felszólította Piantedosit, hogy olyan intézkedéseket vezessenek be, amelyek "nem szakítják meg a határvidéken élő emberek kulturális, baráti és családi kapcsolatait".
 
A szlovén és az olasz országos rendőrfőkapitány hamarosan tárgyalni fog a részletekről – közölte a minisztérium, hozzátéve: a szlovén rendőrség fokozottan figyeli a helyzetet, és ennek megfelelően intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy minden szlovén állampolgár biztonságát szavatolja.
 
Az STA szlovén hírügynökség azt írta: Olaszország bejelentését követően Szlovénia is arra készül, hogy értesítse az Európai Bizottságot a határellenőrzés bevezetéséről Horvátországgal és Magyarországgal közös határán.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Zajlik a tiszavirágzás

2023. június 26. 14:13
Zajlik az egyedi látványt nyújtó kérészek násztánca, azaz a tiszavirágzás, amely páratlan szépsége mellett rendkívüli ökológiai jelentőségű esemény is.
A nyár egyik legjobban várt természeti jelensége a tiszavirágzás. Az egyedülálló látványosság idén június második felében vette kezdetét a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén.

Két új Hello Wood sziklában szállhatunk meg a Balaton-felvidéken

2024. április 16. 17:45
A Hello Wood Resorts a Balaton-felvidék egyik legszebb környékét választotta, hogy első, saját kezűleg üzemeltetett szálláshelyét megnyissa vendégei előtt. Most két új, tágasabb, a korábbi elrendezést izgalmas csavarral színesítő faházzal bővült a Kapolcsi Sziklák.