Új zenélő út épült, egy népdalt játszik az autósoknak – videó

2022. november 30. 10:14
Hétfőn átadták Magyarország második zenélő útját a Szerencsig négysávossá váló 37-es főút fejlesztésének részeként.
A Gesztely és Szerencs között épülő 18,9 kilométernyi új gyorsforgalmi út a Kaposvárra vezető 67-es úthoz hasonlóan szintén zenél. A Magyar Építők által készített videón az is kiderül, hogy milyen dallamot játszik az 513 méteres szakasz, amennyiben pontosan 80 kilométer/órás sebességgel haladunk Szerencs felé a 37-es úton.
Új zenélő út épült, egy népdalt játszik az autósoknak – videó
 
Aki netán nem ismerte volna fel a dallamot: az Érik a szőlő kezdetű magyar népdalt hallhatják az arra autózók.
 
Hétfőn az új pályának több mint a felét megnyitották a forgalom előtt. A főút jobb, illetve a bal pályájának mindkét sávján lehet már autózni az újharangodi és a bekecsi csomópontok között, mintegy 10 km-es szakaszon, amely a zenélő utat is magába foglalja. A teljes szakaszon, a gesztelyi csomóponttól Szerencsig, legkésőbb december elejéig nyílik meg mindkét pálya az autósok számára.
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Már 300 ezernél is több vármegye- és országbérletet vásároltak

2023. május 15. 12:58
Meghaladta a 300 ezret az eladatott vármegye- és országbérletek száma. Az eladások 16 százaléka a MÁV appon keresztül zajlott. Az offline jegyváltást figyelembe véve Pest vármegyében Vácott, míg vidéken Debrecenben, Miskolcon, Székesfehérváron, Pécsett és Győrben vették a legtöbb bérletet.
Az elővételi online árusítás április 24-i elindítása óta csaknem 304 ezer újfajta bérletet vásároltak. Ebből közel 220 ezer az eladott vármegyebérletek száma; a legtöbbet, 53 ezret Pest vármegyére váltották. A képzeletbeli eladási toplistán Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye követi. Az eddigi számok alapján egyébként a mindössze 1890 forintba kerülő kedvezményes országbérlet a legnépszerűbb, eddig mintegy 68 ezer darab kelt el– közölte a MÁV-START.

Nyolcszáz felújított szállodaszobát ad át idén a Hunguest – interjú Détári-Szabó Ádámmal

2023. február 01. 14:58
Ütemterv szerint halad a Hunguest Hotels 50 milliárd forintos felújítási programja, a lillafüredi Palotaszállótól azonban idén elbúcsúznak – tudtuk meg Détári-Szabó Ádám vezérigazgatótól, akit a 2020 óta történt hoteleladásokról, akvizíciókról és a lánc további terjeszkedési terveiről is kérdeztünk.
 
A turizmust is elérő kormányzati takarékossági intézkedések részeként összesen 4 milliárd forint értékű támogatást vontak vissza felújításra kijelölt Hunguest-szállodáktól – ez gyakorlatilag a Kisfaludy-programból 2020-ban elnyert 17,7 milliárd forintnyi támogatásuk közel egyharmada. Mi lesz ezeknek a projekteknek a sorsa?