Orbán Viktor: Megpróbáljuk újraindítani Magyarországot

2020. április 30. 08:08
A koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések enyhítését jelentette be szerdán este Facebook-oldalán Orbán Viktor. A fővárosban és környékén érvényben maradnak a korlátozások, a vidéki településeken azonban fokozatosan újranyithatnak a boltok és vendéglátóhelyek.

 

A védekezés első szakasza lezárult - kezdte bejelentését a miniszterelnök, egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a védekezés embert próbáló munkájában. 

Közös erőfeszítésünknek köszönhetően a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is. Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül marad - jelentette ki a kormányfő. A legrosszabbra készülünk, de a legjobban reménykedünk tette hozzá.

A vírus elleni védekezés új szakaszba lép. Közösen megpróbáljuk újraindítani az életet Magyarországon, de fokozatosan, szigorú menetrend szerint kell eljárnunk - szögezte le Orbán Viktor.

 

Az idősek és a legveszélyeztetettebb területeken élők feszes védelmét továbbra is fenn kell tartanunk - húzta alá a miniszterelnök. Rámutatott: mivel a fertőzések főként a fővárosra és környékére összpontosulnak, ezért az itt élők védelmében Budapesten és környékén a kijárási korlátozások érvényben maradnak.

Vidéken a kijárási korlátozások helyébe új védelmi intézkedések lépnek:

  • Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak.
  • Az éttermek és kávézók, teraszai, kerthelyiségei megnyithatnak.
  • A szabadtéri strandok látogathatók lesznek.
  • A másfél méteres védőtávolság betartása, az arc eltakarása vagy maszk viselése a tömegközlekedésen és az üzletekben kötelező lesz.
  • Az idősek védett időzónájára vonatkozó szabályozások érvényben maradnak. Ennek kapcsán a miniszterelnök arra kérte idős honfitársainkat, hogy kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat.
  • A kormányfő kiemelte, péntektől a közelgő anyák napjára való tekintettel egész nap nyitva tarthatnak a virágüzletek.

A többi részletszabályt csütörtökön ismertetik.

Hétfőtől lesznek hatályosak a változások

Hétfőn nulla órától lesznek hatályosak az Orbán Viktor miniszterelnök által a koronavírus-járvány elleni védekezésben szerdán bejelentett változások - mondta Kovács Zoltán az M1 aktuális csatornán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hozzátette, az ellenőrzések továbbra is folytatódnak. A mostani hosszú hétvégén pedig a településvezetőknek még lehetőségük lesz arra, hogy akár szigorúbb intézkedéseket is bevezessenek.
   
A konkrét szabályokat a következő 1-2 napban közlik, és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is ismertet részleteket csütörtökön - tette hozzá Kovács Zoltán.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Itt a válasz a munkaerőhiányra: álláskereső portált indít az agrártárca

2020. április 04. 07:57
Munkaszüret néven indít mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldalt az Agrárminisztérium (AM). Az online felülettel a tárca arra hívja fel figyelmet, hogy a magyar agráriumban a koronavírus-járvány ellenére is van munkalehetőség - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

Munkaszerződés 2020 - mit kell tartalmaznia, mik a kötelező és formai követelményei a munkaszerződésnek?

2020. március 09. 08:39
Egy munkaviszony létesítésekor a munkavállaló és a munkáltató munkaszerződést köt, hiszen ennek megkötésén alapszik jövőbeni együttműködésük. A munkaszerződés megkötése szigorú tartalmi és formai követelményekhez kötött. Mik a munkaszerződés kötelező és lényeges elemei és előírt formai követelményei? Mik a munkaszerződés módosulásának vagy módosításának szabályai? Mikor tekinthető egy szerződés színlelt munkaszerződésnek? Cikkünkben választ adunk a feltett kérdésekre.