Őrület, hogyan gyógyít a walesi herceg

2016. május 30. 11:51
Homeopátiás készítményeket alkalmaz haszonállatai gyógyítására Károly walesi herceg. Nem ért egyet a túlzott antibiotikum-használattal, és az organikus gazdálkodás híve.

Károly, Wales hercege egy nemzetközi orvoskonferencián szólalt fel a manapság jellemző, túlzott antibiotikum használat ellen. A herceg alternatív gyógymódként homeopátiával kezelteti állatait, ezzel csökkentve az antibiotikum-használat veszélyeit.

A herceg az organikus gazdálkodás elkötelezett híveként biofarmján már régóta alkalmaz homeopátiás készítményeket állatai gyógyítatására. „ Aggaszt az a tény, hogy a mezőgazdaságban egészséges állatok kapnak prevenciós céllal antibiotikumot. Vajon mit szólnánk, ha valaki azt javasolná, hogy mi, emberek az ivóvízbe keverve szedjük a gyógyszert, hogy megakadályozzuk a betegségeket." – fogalmazott a The Guardian, vezető brit napilap szerint.

A Tetburyben található 360 hektáros területen a herceg 1986-ban vezette be a biogazdálkodást. A farm friss zöldségeket és gyümölcsöket is árul, energiaellátását 400 darab napkollektor biztosítja.

Forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Szívbajhoz vezethet a stresszes munkahely

2019. július 11. 08:21
Egy friss kutatás szerint a rossz és bizalmatlan munkahelyi légkör nem csak úgy általában húzza le a munkavállalót, de kihat annak egészségügyi állapotára is, és növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélyeit - írja a 444.hu.

A John Deere harapott egyet az európai mezőgéppiacból

2017. június 29. 07:39
Bevásárolt a John Deere, amely ezúttal az olasz Mazzotti önjáró permetezőgépeivel bővítette portfólióját. A cégnév, a konstrukciók felszereltsége és dizájnja marad a régi, a felvásárlás célja a John Deere részéről a további európai piacszerzés volt.