Őrület, hogyan gyógyít a walesi herceg

2016. május 30. 11:51
Homeopátiás készítményeket alkalmaz haszonállatai gyógyítására Károly walesi herceg. Nem ért egyet a túlzott antibiotikum-használattal, és az organikus gazdálkodás híve.

Károly, Wales hercege egy nemzetközi orvoskonferencián szólalt fel a manapság jellemző, túlzott antibiotikum használat ellen. A herceg alternatív gyógymódként homeopátiával kezelteti állatait, ezzel csökkentve az antibiotikum-használat veszélyeit.

A herceg az organikus gazdálkodás elkötelezett híveként biofarmján már régóta alkalmaz homeopátiás készítményeket állatai gyógyítatására. „ Aggaszt az a tény, hogy a mezőgazdaságban egészséges állatok kapnak prevenciós céllal antibiotikumot. Vajon mit szólnánk, ha valaki azt javasolná, hogy mi, emberek az ivóvízbe keverve szedjük a gyógyszert, hogy megakadályozzuk a betegségeket." – fogalmazott a The Guardian, vezető brit napilap szerint.

A Tetburyben található 360 hektáros területen a herceg 1986-ban vezette be a biogazdálkodást. A farm friss zöldségeket és gyümölcsöket is árul, energiaellátását 400 darab napkollektor biztosítja.

Forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Kerítésen az ingyen alma: hazai követője is van a norvég példának

2018. szeptember 25. 11:51
Már hatezernél is többen osztották meg néhány nap alatt egy magyar férfi Facebook-bejegyzését, amely arról szól, hogy Norvégiában valaki almacsomagokat akasztott ki a kerítésére – mert túl sok termett a gyümölcsből kertjében -, hogy azt ingyen bárki elvihesse.

Rabláncot kaptak az Audi-dolgozók

2019. február 05. 07:55
Emiatt féltek sokan a felmondástól