Őrület, hogyan gyógyít a walesi herceg

2016. május 30. 11:51
Homeopátiás készítményeket alkalmaz haszonállatai gyógyítására Károly walesi herceg. Nem ért egyet a túlzott antibiotikum-használattal, és az organikus gazdálkodás híve.

Károly, Wales hercege egy nemzetközi orvoskonferencián szólalt fel a manapság jellemző, túlzott antibiotikum használat ellen. A herceg alternatív gyógymódként homeopátiával kezelteti állatait, ezzel csökkentve az antibiotikum-használat veszélyeit.

A herceg az organikus gazdálkodás elkötelezett híveként biofarmján már régóta alkalmaz homeopátiás készítményeket állatai gyógyítatására. „ Aggaszt az a tény, hogy a mezőgazdaságban egészséges állatok kapnak prevenciós céllal antibiotikumot. Vajon mit szólnánk, ha valaki azt javasolná, hogy mi, emberek az ivóvízbe keverve szedjük a gyógyszert, hogy megakadályozzuk a betegségeket." – fogalmazott a The Guardian, vezető brit napilap szerint.

A Tetburyben található 360 hektáros területen a herceg 1986-ban vezette be a biogazdálkodást. A farm friss zöldségeket és gyümölcsöket is árul, energiaellátását 400 darab napkollektor biztosítja.

Forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Mennyi felmentési idő jár 42 év munka után?

2018. szeptember 17. 11:04
Közalkalmazott vagyok, 1955 februárban születtem, 42 év munkaviszonnyal rendelkezem. 2019.02.10-én betöltöm a 64 évet. Mennyi felmentési idő jár ?

Megnyitották a pénzcsapot: ezen múlhat egy teljes magyar ágazat jövője

2021. június 29. 08:49
Az utóbbi másfél év a turizmusban és vendéglátásban érdekelt vállalkozásoknak kedvezőtlenül alakult. Bár akadtak olyanok közöttük, amelyek innovációval megmenekültek a csődtől, sőt fejlődtek, mint a futárszolgálatok, de az ételkiszállítást végző éttermek éppen csak fent maradtak a víz felszínén, árbevételük messze elmaradt a járvány előttihez képest, a turizmusról nem is beszélve. Utánajártunk, milyen állami támogatásokkal és hitelekkel segítették a HoReCa szektort az elmúlt időszakban.