Örülhetnek a magyar lovassport szerelmesei: fogathajtó versenyt rendeznek Mezőhegyesen

2020. július 01. 08:03
Július 1-5. között rendezik meg idén a szezon első, 3 számos nemzeti fogathajtó versenyét, amin lesz többek között maratonhajtás is. Az izgalmas versenyprogram mellett gasztro- és kézműves vásárral is készülnek a szervezők.
Örülhetnek a magyar lovassport szerelmesei: fogathajtó versenyt rendeznek Mezőhegyesen

Hagyományainkban, mélyen gyökerező lovaskultúránkban világszerte igazi lovasnemzetként, a modern lovaskultúra egyik megteremtőjeként ismerik el Magyarországot. A járványhelyzet miatt azonabn az elmúlt hónapokban háttérbe szorultak a különböző lovas rendezvények. A járvány lassulásával - összhangban a kormányzati intézkedésekkel - újra lehetőség van ezek megszervezésére. Olyannyira, hogy

a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. és a Mezőhegyesi Ménes Közhasznú Sportegyesület közös szervezésében. Az indulók CAN-A, CAN-B és ifjúsági kategóriákban mérkőznek majd meg. A rendezvény szakmai kör számára nyitott, szombaton pedig, a maratonhajtás napján mindenkit várnak gasztro- és kézműves vásárral, izgalmas versenyprogrammal.

 

Íme a részletes program
  • 2020. július 1., szerda - 13:00: Első Állatorvosi szemle, majd Technikai értekezlet – szakmai közönség számára nyitott
  • 2020. július 2., csütörtök - 13:00: Díjhajtás – szakmai közönség számára nyitott
  • 2020. július 3., péntek - 9:00: Díjhajtás – szakmai közönség számára nyitott
  • 2020. július 4., szombat - 9:00: Maratonhajtás – nézők, látogatók számára nyitott
  • 2020. július 5., vasárnap - 9:00: Akadályhajtás – szakmai közönség számára nyitott

Fontos! A versenyzőkre és nézőkre is érvényes a koronavírus terjedését megelőző higiéniai előírások szigorú betartása. A szervező fenntartja a megelőzéssel kapcsolatos aktuális kormányzati határozatok függvényében való eljárás jogát, emellett az időpont és a programváltoztatás jogát is.

 

hellovidek.hu

Kapcsolódó cikkek

Óriási fúzió: csendes év után nagy átszervezések jönnek

2016. március 24. 07:41
Az eddigiek szerint végzik az idén piaci tevékenységeiket a Dow Chemicals és a DuPont magyarországi leányvállalatai. A két anyacég tavaly év végén bejelentett egyesülése várhatóan 2016 második felében zárul le, utána viszont további átszervezések következnek. A létrejött DowDuPont-ot három független, nyilvános részvénytársaságra választják szét, amelyhez előreláthatóan 18-24 hónapra lesz szükség. Az új közös cégek közül egy működik majd a mezőgazdaságban, a másik kettő pedig az „anyagtudományokkal", illetve a speciális termékekkel foglalkozó üzletágakat fogja össze.

Magyarország ezeréves fáját még a trianoni békeszerződés sem tudta elpusztítani

2020. június 05. 07:38
Magyarország ezeréves fáját még a trianoni békeszerződés sem tudta elpusztítani - mondta az erdőkért és földügyekért felelős államtitkár csütörtökön Sopronban, a Károly-kilátó közelében, ahol átadták a Trianoni Emlékparkot a trianoni békeszerződés centenáriumán, a nemzeti összetartozás napja tizedik évfordulóján.