Ősember a Bükkben

2023. szeptember 25. 15:44
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) rajzpályázatot hirdet Miskolcon nyíló, legújabb látogatóközpontja, a Szeleta Park megnyitása alkalmából.
Ősember a Bükkben
Ennek apropóján tervezi újra kiadni az először 1937-ben megjelent, Szentiványi Jenő: A kőbaltás ember című ifjúsági regényét – olvasható a BNPI weboldalán.
 
E témakörben keresünk borítót és illusztrációkat, amelyek készítési módja szabadon választott, a témája pedig: ősember a Bükkben. A mérete A4, maximum A3-as. A legjobb alkotások megnyitás után a Szeleta Park Látogatóközpontban lesznek megtekinthetők egy kiállítás keretében.
 
Két kategóriában: 6-tól 14 éves korig, illetve 14-től 18 éves korig hirdetünk díjazottakat, akik BNPI-s ajándékcsomaggal lesznek gazdagabbak és alkotásaik szerepelhetnek majd a regény új kiadásában.
 
A rajzokat postai úton kérik beküldeni a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság címére: 3304 Eger Sánc utca 6., a borítékra kérjük ráírni: SZELETA.
 
A pályázatok beérkezési határideje: 2023. október 2. (hétfő) Kérjük, a rajzok hátoldalán feltüntetni az alkotó nevét, korát, iskoláját és értesítési címét (e-mail, telefonszám) is.
 
Az eredményhirdetésre 2023 októberében kerül sor.
 
forrás: agrotrend.hu/BNPI

Kapcsolódó cikkek

Apadni kezdett a Balaton, de aztán...

2023. május 15. 12:15
Az elmúlt héten csökkent a Balaton vízállása, már csak 110 centit mértek. Hétfő reggelre azonban változott a helyzet.
 
Május 10-én elkezdett apadni a Balaton, öt napig 110 centin stagnált a vízmérce, hogy hétfő reggelre két centivel emelkedjen. 112 centit mutatnak a legfrissebb adatok.

Kiderült, mikortól és mennyiért lehet megvenni az egynapos autópálya-matricát

2024. március 28. 15:27
Tavaly novemberben jelentették be, hogy Magyarországon is bevezetik az egynapos matricát, az Építési és Közlekedési Minisztérium most elárulta a pontos részleteket is.