Ősember a Bükkben

2023. szeptember 25. 15:44
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) rajzpályázatot hirdet Miskolcon nyíló, legújabb látogatóközpontja, a Szeleta Park megnyitása alkalmából.
Ősember a Bükkben
Ennek apropóján tervezi újra kiadni az először 1937-ben megjelent, Szentiványi Jenő: A kőbaltás ember című ifjúsági regényét – olvasható a BNPI weboldalán.
 
E témakörben keresünk borítót és illusztrációkat, amelyek készítési módja szabadon választott, a témája pedig: ősember a Bükkben. A mérete A4, maximum A3-as. A legjobb alkotások megnyitás után a Szeleta Park Látogatóközpontban lesznek megtekinthetők egy kiállítás keretében.
 
Két kategóriában: 6-tól 14 éves korig, illetve 14-től 18 éves korig hirdetünk díjazottakat, akik BNPI-s ajándékcsomaggal lesznek gazdagabbak és alkotásaik szerepelhetnek majd a regény új kiadásában.
 
A rajzokat postai úton kérik beküldeni a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság címére: 3304 Eger Sánc utca 6., a borítékra kérjük ráírni: SZELETA.
 
A pályázatok beérkezési határideje: 2023. október 2. (hétfő) Kérjük, a rajzok hátoldalán feltüntetni az alkotó nevét, korát, iskoláját és értesítési címét (e-mail, telefonszám) is.
 
Az eredményhirdetésre 2023 októberében kerül sor.
 
forrás: agrotrend.hu/BNPI

Kapcsolódó cikkek

Elektromoskerékpár-túrák indulnak a Pilisi Parkerdőben

2023. június 23. 13:30
A Pilisi Parkerdő Zrt. új szolgáltatással várja az erdei kerékpározás rajongóit. Az Aktív Magyarországgal együttműködésben a Szentendre melletti Dömörkaputól vezetett e-bike túrákat indít, melyekhez biztosítja az elektromos kerékpárokat is. A négy különböző nehézségű és terepadottságú útvonalon a belépőszintű családi túráktól a haladóknak való kőkemény MTB-ig többféle lehetőség közül lehet választani – de minden túrán adott a természet, az erdő élménye.

Mire figyelj, ha egy parasztházat felújítasz, berendezel?

2023. január 10. 11:10
Egyre többen keresnek parasztházakat, és számos jó arányokkal rendelkező ingatlant kínálnak is vidéken, többnyire sokkal olcsóbban, mint egy városi lakást. Sokan vásárolnak is ilyen házat, de végül nem tudják, hogyan rendezzék be azt, hogy megőrizze valódi parasztház mivoltát az épület, miután felújították. Székely Csilla lakberendező, bútorfestő népi iparművész beszélt a HelloVidéknek a parasztházak autentikus berendezéséről.