Összejöhet a nagy felvásárlás az ételek házhozszállítási piacán

2020. július 08. 08:55
Felvásárolja az Uber a Postmates-et. A Bloomberg információi szerint megszületett a megállapodás az Uber és az étel házhozszállítással foglalkozó vállalat között.

A vállalat részéről még a hivatalos megállapodás megkötése előtt kiszivárgott előzetes információk szerint az Uber 2,65 milliárd dollárért vásárolja fel a Postmates részvényeit. A Second Measure májusi adatai alapján a Postmates 8 százalékos piaci részesedéssel bír az Egyesült Államok házhozszállítási piacán, így ezzel az akvizícióval az Uber tovább erősítheti az Uber Eats szegmensét – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

Az Uber árfolyama 6 százalékkal a 32,52 dolláros szintig emelkedett kedden a New York-i Értéktőzsdén.

Néhány napja a The Wall Street Journal szellőztette meg, hogy az Uber ezúttal a Postmates vállalattal folytat tárgyalásokat annak 2,6 milliárd dolláros felvásárlásának ügyében. Az Uber azt megelőzően a Grubhubot szerette volna megvásárolni, mely tárgyalások végül sikertelenül zárultak.

A májusban közzé tett első negyedéves gyorsjelentésében az Uber arról számolt be, hogy az ételek házhoz szállításával foglalkozó szegmens árbevétele a másfélszeresére ugrott éves alapon. A 2020-as év első negyedévében egyébként az Uber megkönnyítette a sofőrjeinek, hogy az Uber Eats kiszállítóivá váljanak.

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyarok Kenyere – „Egy kenyéren vagyunk”

2020. augusztus 05. 08:30
Különös jelentősége van az összefogásnak a Trianon-emlékévben

Gasztronómiai Oscart kapott a magyar csokimanufaktúra pralinéja

2020. november 23. 09:00
A Sweetic csokoládémestere, Zala Judit által megálmodott tökmag-áfonya praliné megkapta az Academy of Chocolate Awards 2020 díját, majd a gasztronómia Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on nyert elismerő két aranycsillagot. Ez az év azért is nagyon izgalmas a magyar kézműves csokoládé manufaktúra számára, mert megnyitották első budapesti üzletüket, a Sweetic Budát, ami egy csokoládé bár és egy specialty kávézó harmonikus házassága.