Összejöhet a nagy felvásárlás az ételek házhozszállítási piacán

2020. július 08. 08:55
Felvásárolja az Uber a Postmates-et. A Bloomberg információi szerint megszületett a megállapodás az Uber és az étel házhozszállítással foglalkozó vállalat között.

A vállalat részéről még a hivatalos megállapodás megkötése előtt kiszivárgott előzetes információk szerint az Uber 2,65 milliárd dollárért vásárolja fel a Postmates részvényeit. A Second Measure májusi adatai alapján a Postmates 8 százalékos piaci részesedéssel bír az Egyesült Államok házhozszállítási piacán, így ezzel az akvizícióval az Uber tovább erősítheti az Uber Eats szegmensét – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

Az Uber árfolyama 6 százalékkal a 32,52 dolláros szintig emelkedett kedden a New York-i Értéktőzsdén.

Néhány napja a The Wall Street Journal szellőztette meg, hogy az Uber ezúttal a Postmates vállalattal folytat tárgyalásokat annak 2,6 milliárd dolláros felvásárlásának ügyében. Az Uber azt megelőzően a Grubhubot szerette volna megvásárolni, mely tárgyalások végül sikertelenül zárultak.

A májusban közzé tett első negyedéves gyorsjelentésében az Uber arról számolt be, hogy az ételek házhoz szállításával foglalkozó szegmens árbevétele a másfélszeresére ugrott éves alapon. A 2020-as év első negyedévében egyébként az Uber megkönnyítette a sofőrjeinek, hogy az Uber Eats kiszállítóivá váljanak.

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

Te is így tárolod otthon az élelmiszereket? Sokat spórolhatsz ezekkel a trükkökkel

2020. április 06. 09:22
A tudatos vásárlásról beszélni talán még soha nem volt ennyire fontos, mint a koronavírust kísérő felhalmozási rohamok idején. A pazarlás elleni harc egyik sarkalatos pontja a megfelelően rendben tartott, áttekinthető spájz - elmondjuk, mi a titka!

Belendültek az édességgyártók

2018. november 16. 10:38
Növekszik az édességgyártók forgalma, a vásárlók a minőségi termékeket keresik, és a tendencia várhatóan folytatódik. Ám a szektor tart a népegészségügyi termékadó jövő évi emelésének hatásától, és sújtja a munkaerőhiány is.