Pénteken folytathatják a tüntetést a német gazdák

2024. január 24. 11:50
A január 15-ei, berlini nagy demonstrációt követően a gazdák szövetsége ezen a héten a Bundestag tagjaival folytatott tárgyalásokra összpontosít.
 
Ezzel együtt egyes csoportok most is spontán tiltakozó akciókat szerveznek Bajorország-szerte – írja a Wochenblatt.
Pénteken folytathatják a tüntetést a német gazdák
Az LsV-Bayern gazdaszervezet elnökségi tagja, Claus Hochrein szerint a gazdák egyértelmű jelzéseket akarnak küldeni, hogy "már öt perccel elmúlt tizenkettő", azaz itt az ideje, hogy a kormány előálljon a gazdák számára is elfogadható alternatívával. Ennek jegyében pénteken az SPD, a Zöldek és az FDP parlamenti képviselői, illetve a pártok választókerületi irodái elé vonulnak a gazdák traktoraikkal, hogy déli 12 órakor kürtszóval hívják fel a politikusok figyelmét arra: ébresztő...
 
Jövő hétfőtől, azaz január 29-től kerül sor a döntő költségvetési tárgyalásokra a Bundestag-ban. Február 2-án a szövetségi költségvetés szerepel a Bundesrat napirendjén.
 
Ezért szervezik január 26-ra, péntekre az újabb országos akciónapot a gazdák egész Németországban. A tiltakozások főként traktorokkal zajlanak majd a forgalomérzékeny helyeken, például autópályák felhajtóin és hidakon. Viszont kijelentették: nem áll szándékukban az élelmiszer-kereskedelem közlekedési infrastruktúrájának vagy logisztikai központjainak blokkolása.
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Megszűnik a Commerzbank Magyarországon

2023. január 19. 09:33
 
December 21-én elrendelte az Erste Bank által megvásárolt Commerzbank Zrt. végelszámolását az MNB – derült ki a felügyelet napokban közzétett határozatából.
 
A bank működési engedélyét még 1993. március 26-án az Állami Bankfelügyelet adta ki, többek között ezt is visszavonta december 22-ével jogutódja, az MNB. Ezzel egyidejűleg elrendelte a hitelintézet végelszámolását, és kijelölte végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t. Az MNB a végelszámolás kezdő időpontjaként 2022. december 23. napját határozta meg, a felügyelet eljárása során eljárási költség nem merült fel.

Nagy István: fontos megismertetni a gyermekekkel a tej minden élettani hatását

2023. november 10. 15:19
Fontos megismertetni a felnövekvő generációval a tej minden élettani hatását – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken (nov.10.)  a Tej Terméktanács tejtermékeket népszerűsítő iskolai edukációs programján a Győri Szakképzési Centrum Bolyai János Általános Iskolában, Mosonmagyaróváron.