Pénteken folytathatják a tüntetést a német gazdák

2024. január 24. 11:50
A január 15-ei, berlini nagy demonstrációt követően a gazdák szövetsége ezen a héten a Bundestag tagjaival folytatott tárgyalásokra összpontosít.
 
Ezzel együtt egyes csoportok most is spontán tiltakozó akciókat szerveznek Bajorország-szerte – írja a Wochenblatt.
Pénteken folytathatják a tüntetést a német gazdák
Az LsV-Bayern gazdaszervezet elnökségi tagja, Claus Hochrein szerint a gazdák egyértelmű jelzéseket akarnak küldeni, hogy "már öt perccel elmúlt tizenkettő", azaz itt az ideje, hogy a kormány előálljon a gazdák számára is elfogadható alternatívával. Ennek jegyében pénteken az SPD, a Zöldek és az FDP parlamenti képviselői, illetve a pártok választókerületi irodái elé vonulnak a gazdák traktoraikkal, hogy déli 12 órakor kürtszóval hívják fel a politikusok figyelmét arra: ébresztő...
 
Jövő hétfőtől, azaz január 29-től kerül sor a döntő költségvetési tárgyalásokra a Bundestag-ban. Február 2-án a szövetségi költségvetés szerepel a Bundesrat napirendjén.
 
Ezért szervezik január 26-ra, péntekre az újabb országos akciónapot a gazdák egész Németországban. A tiltakozások főként traktorokkal zajlanak majd a forgalomérzékeny helyeken, például autópályák felhajtóin és hidakon. Viszont kijelentették: nem áll szándékukban az élelmiszer-kereskedelem közlekedési infrastruktúrájának vagy logisztikai központjainak blokkolása.
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

GFM: Nagy Márton együttműködési megállapodásokat írt alá Kínában

2023. október 16. 14:30
A magyar kormány delegációja Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével közel egyhetes látogatást tesz Kínában. Orbán Viktor és Li Csiang kínai kormányfő hétfői megbeszélését követően Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter a két miniszterelnök jelenlétében négy megállapodást írt alá: a digitális gazdaság területén történő együttműködés erősítéséről, a gazdaságfejlesztési politika területén történő együttműködésről és cseréről, a technológiafejlesztés területén történő együttműködésről, valamint a digitális gazdasági fejlesztés területén történő együttműködés erősítéséről – jelentette be hétfői közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Nem vagy egyedül!

2024. május 07. 14:40
A 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásáron, Hódmezővásárhelyen a kiállítók között az idei évben először a MÉDOSZ is részt vett!