Pénzeső jön 2021 első felében: milliárdokat osztanak szét a magyar gazdák között

2021. január 12. 09:22
A két programozási időszak közötti átmeneti év lehetőséget biztosít arra, hogy a jelenlegi jogszabályi háttérrel a következő hét éves költségvetési ciklus terhére fejlesztési támogatásokat vegyenek igénybe a gazdálkodók. Az év első felében hat új felhívás is várható, jól látszik tehát, hogy a 2020 őszén elinduló pályázati dömping, még az idei év első felében is folytatódik, ami további 96 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a gazdálkodó szervezetek számára.
Pénzeső jön 2021 első felében: milliárdokat osztanak szét a magyar gazdák között

Januárban jelenik meg 2,3 milliárd forint keretösszeggel az öntözési közösségek együttműködésének a támogatása - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A maximum 250 000 euró támogatás meglévő, közös érdekeltségű öntözőtelep(ek) üzemeltetésére, fenntartására, fejlesztésére, esetleg új öntözési beruházások előkészítésére vehető igénybe.

Februárra várható a külterületi helyi közutak fejlesztése című pályázat 30 milliárd forintos kerettel. A külterületi úthálózat fejlesztése jelentősen javítja a vidéki lakosság életkörülményeit, hozzájárul a mindennapi szükségleteik kielégítéséhez, amelyek lehetnek szociális, egészségügyi igények, valamint természetesen a munkahelyeket is könnyebben elérhetjük.

Márciusban hirdetik meg a „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című pályázatot egyszerűsített eljárásrenddel és 8,7 milliárd forintos keretösszeggel. Áprilisban jelenik meg az „Állattartó telepek megújításának támogatása” 10 milliárd forintos kerettel, amelyre az előzetes tervek szerint kizárólag a 100 millió forint alatti beruházással tudjuk benyújtani a támogatási igényeket. Szintén áprilisra várható 15 milliárdos kerettel a „Kertészet - ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása” című felhívás. 2021. májusában pedig megjelenik a széles körben régóta várt „Terménytárolók, szárítók, tisztítók és vetőmag előállító üzemek fejlesztése” című felhívás mintegy 30 milliárd forintos forrás kerettel.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Beindult: Itt az első kertészeti pályázat

2016. március 11. 08:10
Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kecskeméten egy kertészeti konferencián ismertette a Vidékfejlesztési Program kertészeti fejlesztési lehetőségeit. A Vidékfejlesztési Program március elején megnyíló pályázatainak célja a kertészeti ágazat versenyképességének növelése. A rendelkezésre álló 66,5 milliárd forint technológia fejlesztésre, üveg és fóliaház létesítésre, új ültetvény telepítésére és megújítására, illetve gyógynövénytermesztésre biztosít forrást – jelentette be a Lázár által irányított Miniszterelnökség a Zsendülés című konferencián.

Öntöző rendszerek fejlesztésére pályázhatnak

2016. július 25. 08:10
A nyár folyamán pályázhatnak a Vidékfejlesztési Program keretében a magyar gazdák öntöző rendszereik fejlesztésére.