Újabb pályázatot függeszt fel Lázár tárcája

2017. január 18. 07:52
Január 20-tól felfüggeszti a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére kiírt vidékfejlesztési pályázatot az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség. Az intézkedés oka, hogy kimerül a kötelezettségvállalási keret.

Felfüggeszti a támogatási kérelmek benyújtási lehetőségét a Lázár János vezette Miniszterelnökség a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére megjelentetett pályázatnál – közölte a minisztérium. A felfüggesztés 2017. január 20.-tól lép életbe.

A tárca az intézkedést azzal indokolja, hogy kimerül a kötelezettségvállalási keret. A minisztérium az általa felügyelt Vidékfejlesztési Programban a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére 3,97 milliárd forintot különített el, és a keret legalább 80 százalékát a legfeljebb 1 275 000 euró Standard Termelési Érték üzemmérettel rendelkező mezőgazdasági termelők számára kívánta biztosítani..

A pályázaton az egyéni projektek maximum 50 millió, a kollektívek maximum 100 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthattak. A Miniszterelnökség előzetesen 400 körüli támogatható projekttel számolt. A Miniszterelnökség közlése szerint mostanáig 9 milliárd forintnyi pályázat érkezett be.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Beindult: Itt az első kertészeti pályázat

2016. március 11. 08:10
Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kecskeméten egy kertészeti konferencián ismertette a Vidékfejlesztési Program kertészeti fejlesztési lehetőségeit. A Vidékfejlesztési Program március elején megnyíló pályázatainak célja a kertészeti ágazat versenyképességének növelése. A rendelkezésre álló 66,5 milliárd forint technológia fejlesztésre, üveg és fóliaház létesítésre, új ültetvény telepítésére és megújítására, illetve gyógynövénytermesztésre biztosít forrást – jelentette be a Lázár által irányított Miniszterelnökség a Zsendülés című konferencián.

Egy hét múlva megjelenik a nagyvállalati támogatási pályázatok feltételrendszere

2016. február 26. 08:11
Egy-másfél héten belül megjelennek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján az idei nagyvállalati támogatási pályáztatok feltételei – jelezte az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában az NGM kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.