Újabb pályázatot függeszt fel Lázár tárcája

2017. január 18. 07:52
Január 20-tól felfüggeszti a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére kiírt vidékfejlesztési pályázatot az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség. Az intézkedés oka, hogy kimerül a kötelezettségvállalási keret.

Felfüggeszti a támogatási kérelmek benyújtási lehetőségét a Lázár János vezette Miniszterelnökség a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére megjelentetett pályázatnál – közölte a minisztérium. A felfüggesztés 2017. január 20.-tól lép életbe.

A tárca az intézkedést azzal indokolja, hogy kimerül a kötelezettségvállalási keret. A minisztérium az általa felügyelt Vidékfejlesztési Programban a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére 3,97 milliárd forintot különített el, és a keret legalább 80 százalékát a legfeljebb 1 275 000 euró Standard Termelési Érték üzemmérettel rendelkező mezőgazdasági termelők számára kívánta biztosítani..

A pályázaton az egyéni projektek maximum 50 millió, a kollektívek maximum 100 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthattak. A Miniszterelnökség előzetesen 400 körüli támogatható projekttel számolt. A Miniszterelnökség közlése szerint mostanáig 9 milliárd forintnyi pályázat érkezett be.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Lázár: gondolkozzon el, aki csak pályázati pénzre vár

2017. szeptember 28. 08:12
Talpon kell maradnia a magyar mezőgazdaságnak akkor is, amikor már nem lesznek a jelenlegihez hasonló uniós támogatások – jelentette ki a parlamenti mezőgazdasági bizottság ülésén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte mérlegelnie kell gazdálkodási jövőjét annak, aki csak pályázati pénzből szeretne megélni.

Ősztől itt vannak az új pályázatok

2016. augusztus 19. 08:35
Szeptembertől újabb és az ősztől újabb kiírások megjelenésére számíthatnak a gazdálkodók, hiszen jelentős pályázati felhívások megjelentetését tervezi a Lázár János vezette Miniszterelnökség. Csak a fiatal gazdálkodóknak induló támogatására 37,75 milliárd forintot különítettek el. A várható támogatásokról és a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól Dr. Mezei Dávid, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár tartott előadást Debrecenben.