Portfolio díj: az év kertésze

2022. december 20. 14:55
A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év kertészete a Hódkertész Kft. lett.
 
A hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. zöldség-gyümölcs értékesítéssel foglalkozik, 2021-ben körülbelül 16 ezer tonna terméket adtak el, főként a belföldi piacra, de exportra is jutott az áruból. A cég üvegházakban, hidrokultúrás módszerrel és megújuló termálenergiával termel, egyik fő célkitűzésük, hogy a téli időszakban, amikor hiány van egyes zöldségekből, a modern technológiáknak köszönhetően, ott tudjanak lenni nagy mennyiségben a termékeikkel az áruházak polcain. 
Portfolio díj: az év kertésze
A Hódmezővásárhelyen található Hódkertész Kft. zöldség-gyümölcs értékesítéssel foglalkozik, a cég ma már több mint 40 hektáron termeszt paradicsomot, kígyóuborkát, hegyes erős, valamint TV paprikát - mondta az Agrárszektornak Feczák Tamás, a cég ügyvezetője. A Hódkertész Kft. 2021-es árbevétele elérte a több mint 6 milliárd forintot, és nagyságrendileg 16 ezer tonna terméket adtak el tavaly. Fő céljuk a belföldi piacok ellátása, valamint az oda történő értékesítés, emellett 4 éve az export irányába is elindult az áru értékesítése. A termelés új modern üvegházakban történik, teljesen automatizáltan, hidrokultúrás módszerrel, a fűtés pedig megújuló termálenergiával működik.
 
Engem minden egyes reggel, amikor munkába indulok, azok a tényezők motiválnak, hogy, hogyan lehet ezeket a termékeket minél jobban és szebben a multik polcaira helyezni, és eladni a vevőknek. A következő években a legjobban azt lehetne kihasználni, hogy nyáron kevesebbet termelünk, télen pedig, amikor hiány van, akkor a termálenergiával, illetve a megvilágítással ott tudjunk lenni az áruval az áruházak polcain - mondta lapunknak Feczák Tamás.
 
A vele készült interjú itt megtekinthető:
 
forrás: agrarszektor.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Változatos szakmai programok a Bábolnai Gazdanapokon

2023. július 25. 14:34
Változatos szakmai programokkal, egyebek között kukorica és cirok fajtakísérleti bemutatóval, mozgógép- és drónbemutatóval várják a szervezők a látogatókat szeptember 7-9. között a 36. Bábolnai Gazdanapokon – ismertette az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Kijev a vámok és kvóták végleges feloldását akarja elérni

2024. március 05. 15:51
Szerintük az ukrán agrártermékek nem okoznak kárt az uniós piacnak.
 
Az Európai Uniónak hosszú távú hozzáférést kell biztosítania piacához az ukrán élelmiszergyártók számára ahelyett, hogy mindig csak egy évre hosszabbítják meg az engedélyeket, és így a döntés a politikai helyzet kegyelmére van bízva, sürgette egy magas rangú kijevi illetékes hétfőn – írja a vg.hu.