Pórul járhat aki ilyen élelmiszereket akar most venni: sok helyen üresek a polcok

2023. január 18. 12:38
Hiába a készletezési rendelet, és kellene már a boltoknak kétszer annyit tartani az árstopos élelmiszerekből, továbbra is hiány van bizonyos termékekből a boltok egy részében. Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség titkára az RTL Híradóban azt mondta, nem egyértelmű a rendelet, és ezért egyelőre nem duplázták meg a készleteket az üzletek.
Pórul járhat aki ilyen élelmiszereket akar most venni: sok helyen üresek a polcok
Üres polcokról küldtek felvételeket a nézők az RTL Híradónak, amelyeken tojásnak, lisztnek, vagy cukornak kellett volna lennie. De nem voltak, hiába kell kétszer annyi árstopos terméket tartaniuk múlt csütörtök óta a boltoknak. A hiány sok boltban, sok településen előfordul, és bár országos problémáról nincs szó, sok vásárlónak okozhat kellemetlen perceket. Mindeközben Neubauer Katalin titkára arról beszélt a csatorna híradójában, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint nem egyértelmű a rendelet szövege, ezért pontosítást kértek. 
 
forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Elképesztő mélységben a tej termelői ára

2024. március 21. 14:42
Nemcsak Magyarországon, a világpiacon is csökken a nyers tej ára.
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyers tej országos termelői átlagára 164,3 Ft/kg volt 2024 februárjában. A zsírtartalom 0,07, a fehérjetartalom 0,06 százalékpontos romlása, valamint az alapár 1 százalékos növekedése mellett a nyers tej átlagára nem változott 2024 februárjában a 2024. januárihoz képest, és 24 százalékkal elmaradt az előző év azonos hónapjának átlagárától – derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) jelentéséből.

Csúcson a rizs ára, tömegek élelmezése kerülhet veszélybe

2023. augusztus 11. 13:13
Az ázsiai gazdálkodók a hőhullámokkal és az aszállyal küzdenek, a piacon pedig a kínálat szűkülésétől tartanak.
 
Az ázsiai országok költségvetési helyzetét ugyan javítják a szárnyaló rizsárak, de betesznek a lakosság szegényebb rétegeinek. Míg Európában is közkedvelt étel a rizs, Ázsiában alapélelmiszer. Ezt jól mutatja, hogy a rizs a teljes kalóriabevitel 60 százalékát teszi ki Délkelet-Ázsia és Afrika egyes részein.