Pórul járhat aki ilyen élelmiszereket akar most venni: sok helyen üresek a polcok

2023. január 18. 12:38
Hiába a készletezési rendelet, és kellene már a boltoknak kétszer annyit tartani az árstopos élelmiszerekből, továbbra is hiány van bizonyos termékekből a boltok egy részében. Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség titkára az RTL Híradóban azt mondta, nem egyértelmű a rendelet, és ezért egyelőre nem duplázták meg a készleteket az üzletek.
Pórul járhat aki ilyen élelmiszereket akar most venni: sok helyen üresek a polcok
Üres polcokról küldtek felvételeket a nézők az RTL Híradónak, amelyeken tojásnak, lisztnek, vagy cukornak kellett volna lennie. De nem voltak, hiába kell kétszer annyi árstopos terméket tartaniuk múlt csütörtök óta a boltoknak. A hiány sok boltban, sok településen előfordul, és bár országos problémáról nincs szó, sok vásárlónak okozhat kellemetlen perceket. Mindeközben Neubauer Katalin titkára arról beszélt a csatorna híradójában, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint nem egyértelmű a rendelet szövege, ezért pontosítást kértek. 
 
forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Különleges trappistasajtot fejlesztettek Kaposváron

2023. január 23. 12:21
Egészségvédő tejtermékeket fejlesztett ki a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kaposvári kampusza, valamint a Fino Food Kft.; a felsőoktatási intézmény és a tejipari cég napokban zárult, 1,8 milliárd forintos projektjének eredményeként készülő élelmiszerek jövőre az üzletek polcaira kerülhetnek – tájékoztatott közleményében a MATE.
 
„A magyarok által leginkább kedvelt tejtermékeket fejlesztették tovább” a három évig tartó, döntő részben európai uniós pályázati forrásból megvalósult programban – idézi az MTI Szommerné Egyed Lindát, a Fino-Food Kft. ügyvezetőjét.

A biztonság az első az élelmiszeriparban is

2023. június 14. 11:15
Folyamatos a laboratóriumi rendszerek fejlesztése.
 
Az egészség védelme, az élelmiszerbiztonság, a tisztességes élelmiszer-kereskedelem régóta központi kérdés - jelentette ki Dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Codex Analitikai és Mintavételi Szakbizottság 42. ülésén, kedden, Budapesten.