Problémák vannak az eGN-nel, kiakadtak a gazdák

2024. január 09. 15:21
Problémás az elektronikus Gazdálkodási Napló működése több gazda és szaktanácsadó szerint. Panaszaikra Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár reagált.
Problémák vannak az eGN-nel, kiakadtak a gazdák
"Egy olyan instabil informatikai rendszerben, mint ez az eGN, amelyben napról-napra azon kell rettegni az embernek, hogy épp mi nem működik, vagy mi tűnik el, nagyon nehéz érdemi munkát végezni. A rendszerben folyamatosan fennálló probléma mellett hogyan várják el, hogy felelősségteljes adatszolgáltatás történjen január 31-ig? (Ez ugyanis az adatszolgáltatási határidő – a szerző.) Sajnos ez ilyen formában lehetetlen!... Mérlegelni kellene végre a határidő-hosszabbítást és időben bejelenteni, vagy elengedni az idei évre a napló feltöltési kötelezettséget!" – írta kommentjében Ágoston Tamás szaktanácsadó.
 
Barabás László pedig úgy fogalmaz: "El kéne engedni ezt az eGN-t! Európában maximum 1-2 ország csinálja rajtunk kívül. Német gazdáknak sem kell csinálni ilyen felesleges adminisztrációt. Nincs erre felkészülve az államapparátus sem, főleg nincs a gazdatársadalom, de még a szaktanácsadók sem tudásban, sem kapacitásban. Arról nem is beszélve, hogy ingyen ezt sem fogja végezni senki, ami újabb felesleges teher... Kérjük, vonják vissza ezt az egészet úgy, ahogy van, mindenkinek jobb lesz így!"
 
Ezek és a többi hasonló komment Tilinger Eleonóra felhasználó posztja alatt íródott, aki személyesen Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkárt szólította meg és kérte a segítségét. Ezt írta:
 
"Tisztelt Feldman Úr! Kérem, olvasson bele a csoport bejegyzéseibe, hogy az eGN felhasználók milyen tapasztalatokkal és számukra megoldhatatlan problémákkal találkoznak! Kérem, hogy ezen információk ismeretében mérlegeljék újra a gazdákra, szaktanácsadókra vonatkozó, eGN vezetési, feltöltési kötelezettségeket, illetve határidőket."
 
Az államtitkár pedig válaszolt is a felvetésekre a Facebook-poszt alatt. Mint hozzászólásában írta: egyeztetnek a Nébih-hel, az Államkincstárral és az AM-es kollégákkal, bekérnek adatokat a feltöltési helyzetről, elemzik a kifizetések teljesítéséhez szükséges feltételeket, beszélnek csoporton kívüli tanácsadókkal is és mindezek alapján meghozzák a szükséges döntéseket.
 
Az eGN témájának egy teljes webináriumot is szenteltünk, ide kattintva visszanézheted az előadásokat..
 
Az adatszolgáltatás határideje 2024. január 31.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Egyáltalán nem mindegy, mikor és hogyan metszed az orgonát!

2023. március 20. 10:00
Ha sok virágot szeretnénk, nem mindegy, milyen módon végezzük el a metszést!
 
Az orgona olyannyira különleges helyet tölt be a szívünkbe, hogy habár összesen csak körülbelül három hétig gyönyörködhetünk a virágainak látványában, nagyon sok kertben adunk neki helyet. De ez nem is csoda, hiszen csodálatos látványt nyújt, és az illata is leírhatatlan, amely teljesen belengi a kertünket.

Az új nemzedék jövőképe

2023. július 19. 14:00
Intenzív művelésre vált a györei családi gyümölcsösben ifj. Bakó Attila, hogy kizárólag friss fogyasztásra kínáljon kiváló minőségű kajszit, meggyet és szilvát. Kajsziból olasz mintára kandeláber sövényt nevel, amivel úttörő a hazai termesztésben.