Régóta várt fejlesztés valósul meg az M7-esen

2024. március 12. 16:28
Navracsics Tibor fontos fejlesztéseket jelentett be Székesfehérváron. Az M7-es autópályánál fontos felújítás fog megvalósulni a közeljövőben.
Régóta várt fejlesztés valósul meg az M7-esen
A székesfehérvári közlekedési fejlesztések révén tovább erősödik a térség közvetítő szerepe a Duna–Tisza köze és a Dunántúl között – jelentette be kedden Székesfehérváron, országjárásának Fejér vármegyei állomásán Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.
 
A tárcavezető kiemelte, hogy a kormány jóváhagyta az M7-es autópálya Székesfehérvárra levezető áttervezett körforgalmának kivitelezését. Kiemelte, hogy ez nem csupán a székesfehérvári, hanem az egész déli és közép-dunántúli közlekedés szempontjából fontos, hiszen a szakaszon a folyamatos dugók sokszor életveszélyes helyzetet teremtettek az M7-es autópályán.
 
A miniszter azt is bejelentette, hogy a felújításon kívül a város negyedik sztrádalehajtójának tervezése is zajlik, amely szintén gördülékenyebbé teszi majd a közlekedést a vármegyeszékhely környékén.
 
Navracsics Tibor a területfejlesztést és az államigazgatást érintő kérdésekről egyeztetett a területi államigazgatás képviselőivel a sajtótájékoztatót megelőzően.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem biztonságos a 2-3 centiméteres, vékony jégréteg a Balatonon

2024. január 11. 18:25
A Balaton parti sávjának egyes részein és a kikötőkben kialakult 2-3 centiméteres jég a közlekedésre, valamint a sportolásra is alkalmatlan – hívja fel a figyelmet a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményében.
A jégen tartózkodás szabályait a jégbeszakadás miatti balesetek megelőzése érdekében a rendőrök fokozottan ellenőrzik. Helyszíni bírságot szabhatnak ki a szabályszegőkre, és szabálysértési eljárást is indíthatnak ellenük.

Megújul Tokaj főutcája

2023. június 21. 18:18
Mintegy 800 méter hosszan megújul Tokaj főutcája, egységes képet öltenek a terek, utcák és a történelmi épületeket is renoválják - mondta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
Koncz Zsófia közlése szerint kávézók és éttermek létesülnek, illetve zöldterületeket is kialakítanak. Hozzátette: abban bíznak, hogy a fejlesztés révén sokan ellátogatnak majd a városba, így a belföldi turizmus is erősödhet.