Régóta várt fejlesztés valósul meg az M7-esen

2024. március 12. 16:28
Navracsics Tibor fontos fejlesztéseket jelentett be Székesfehérváron. Az M7-es autópályánál fontos felújítás fog megvalósulni a közeljövőben.
Régóta várt fejlesztés valósul meg az M7-esen
A székesfehérvári közlekedési fejlesztések révén tovább erősödik a térség közvetítő szerepe a Duna–Tisza köze és a Dunántúl között – jelentette be kedden Székesfehérváron, országjárásának Fejér vármegyei állomásán Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.
 
A tárcavezető kiemelte, hogy a kormány jóváhagyta az M7-es autópálya Székesfehérvárra levezető áttervezett körforgalmának kivitelezését. Kiemelte, hogy ez nem csupán a székesfehérvári, hanem az egész déli és közép-dunántúli közlekedés szempontjából fontos, hiszen a szakaszon a folyamatos dugók sokszor életveszélyes helyzetet teremtettek az M7-es autópályán.
 
A miniszter azt is bejelentette, hogy a felújításon kívül a város negyedik sztrádalehajtójának tervezése is zajlik, amely szintén gördülékenyebbé teszi majd a közlekedést a vármegyeszékhely környékén.
 
Navracsics Tibor a területfejlesztést és az államigazgatást érintő kérdésekről egyeztetett a területi államigazgatás képviselőivel a sajtótájékoztatót megelőzően.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Idén is lesz tiszacsegei halászlé fesztivál

2023. június 27. 17:15
Tizenötödik alkalommal rendezik meg július elsején a tiszacsegei halászlé fesztivált: a Tisza-parton felállított hatalmas bográcsokban mintegy ötezer adag hagyományos és korhely halászlé készül majd a látogatóknak – jelezte a halászcsárda tulajdonosa.
 
Nagy Sándor emlékeztetett, a csegei korhely halászlé bekerült a nemzeti értéktárba, s a cím elnyerése óta most először kerül az étel a fesztiválozók asztalára. Nem titkolt céljuk, hogy a korhely halászlé bekerüljön a hungarikumok közé.

Jön az ezerjó napja, keresd a matricát, ahol megkóstolhatod a hungarikumot!

2023. május 12. 14:12
A május 16-ai Nemzetközi Ezerjó Nap harmadik alkalommal hívja fel a figyelmet erre a ritka magyar szőlőfajtára. A matricával jelölt lelőhelyeken nemcsak ezen a napon, hanem egész májusban érdemes keresni az ezerjókat.
 
Az Ezerjó Napot móri borászok összefogása hívta életre, az ország egyik legkisebb borvidékének termelői ugyanis hisznek ebben a kevéssé ismert, egyedi és sokoldalú szőlőfajtában, amelyből készülhet könnyed, frissítő fehérbor, izgalmas pezsgő, és hordóban akár nagy borrá is érhet.