Rekordhozamot adtak a nyári növények

2016. augusztus 15. 07:52
Rekordhozamot ért el az őszi búza, az árpa és a repce - közölte a pénteken kezdődő hajdúböszörményi Hajdúsági Expót megelőző sajtótájékoztatón a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Nagy István elmondta: a nyári betakarítású növények aratása befejeződött, az ország kenyeréhez szükséges gabona 2016-ban is biztosított. Őszi búzából 5,1-5,2 millió tonnát takarítottak be, ami 10 százalékkal meghaladja az elmúlt öt év átlagát. A hektáronkénti 5,4 tonnás búza, az 5,2 tonnás árpa és a 3,2 tonnás repcetermés egyaránt rekordnak számít - tette hozzá.

Forrás: promenad.hu

Kapcsolódó cikkek

Fontos cafeteria határidő közeleg

2018. április 10. 12:06
Ha egy munkáltató tavaly adott lakáshitel támogatást a munkatársainak, akkor az erre vonatkozó rendelet szerint 2018. április 15-ig (munkáltató saját döntése alapján legkésőbb május 31-ig) kell összegyűjteni az ehhez kapcsolódó teljes dokumentációt. A munkatársaknak akkor is át kell adniuk a szükséges dokumentumokat a juttató cégnek, ha közben esetleg már megszűnt a munkaviszonyuk - írja a CafeteriaTrend.

Kizárólag az állatkert felelőssége, hogy elpusztult a szurikáta

2018. augusztus 01. 07:30
A kecskeméti állatkertben élő szurikáta elpusztításáról sokféle megközelítést olvashattunk. Azt viszont eddig nem vetette fel senki, hogy van-e munkavédelmi felelőssége a kecskeméti állatkertnek. Kling Péter munkavédelmi szakember szerint van, mert nem mérte fel kellőképpen a kockázatot, pedig készülhet olyan kockázatelemzés, ami olyan munkahelyre vonatkozik, ahol az állatok vannak veszélynek kitéve az emberek miatt.