Kapcsolódó tartalmak: búza

Hír: Lássunk a jövőbe! - Már dolgoznak a 2021 utáni terveken

2016. június 21. 08:30
 
Az előzetes termésbecslések alapján jó eredményekre lehet számítani az idén, őszi búzából hektáronként 5 tonnás termés várható - mondta aratónapi köszöntőjében a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára.

Hír: Nem volt kegyes az időjárás – idén sem az agrárium segíti a gazdaságot

2016. július 26. 08:47
 
Túlzottan optimista a Magyar Nemzeti Bank prognózisa, amikor még mindig 2,8 százalékos GDP-növekedéssel számol – vallja egyre több gazdaságkutató. Az is világosan látszik már, hogy az agrárium idén sem képes javítani a magyar gazdaság teljesítményén.

Hír: Gyakorlatilag befejeződött a búza aratása

2016. július 28. 08:18
 
Még a földek egy-két százalékán dolgoznak a gazdák MH/MTI – 2016.07.27. 14:57 
Gyakorlatilag befejeződött a búza idei aratása az országban, a kedvezőtlen időjárás miatt a betakarítandó terület 1-2 százalékán még dolgoznak a gazdálkodók - mondta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke szerdán az MTI-nek.
 

Hír: Rekordhozamot adtak a nyári növények

2016. augusztus 15. 07:52
 
Rekordhozamot ért el az őszi búza, az árpa és a repce - közölte a pénteken kezdődő hajdúböszörményi Hajdúsági Expót megelőző sajtótájékoztatón a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Hír: Emelkedő árak és nagyobb kukorica-, búza- és rizstermés az idei szezonban

2016. szeptember 09. 08:50
 
Emelkedett az alapvető élelmiszerek nemzetközi kurzusa augusztusban – egyetlen kivételt az optimistább termelési kilátások miatt a szemes termények képezték.

Hír: Kínában is kelendő a magyar búza

2017. január 19. 07:49
 
Magyarország kiemelt célja, hogy mezőgazdasági exportjának portfólióját tovább bővítse, mivel a kiváló minőségű, GMO-mentes magyar alapanyagokra és élelmiszerekre Európán kívül is egyre nagyobb az igény – hangsúlyozta beszédében Tóth Katalin helyettes államtitkár a Kínába érkező első magyar búzaszállítmány átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Sanghajban.

Hír: Növekszik a Kínába irányuló magyar élelmiszerexport

2017. január 20. 08:00
 
Közép-Európából Magyarország rendelkezik a legtöbb árucsoportra vonatkozó exportengedéllyel Kínába 

Hír: 5 millió tonna őszi búza termett az idén

2017. augusztus 03. 09:35
 
A nyári aratási munkák befejelődtek az országban, őszi búzából mintegy 5 millió tonna termett összesen - mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Hír: Beérett egyes malmoknál a lisztáremelés

2017. augusztus 31. 09:11
 
Miközben itthon a malmok a tavalyinál magasabb árat adnak a jó minőségű búzáért, az exportpiac továbbra is nyomott.

Hír: Hamarosan tritikáléból is készülhet kenyér

2017. október 05. 08:14
 
Az ember által nemesítettgabonanövény, a tritikálé egyesíti a búza és a rozs tulajdonságait. A gazdaságosan, gyengébb talajminőségű területeken termeszthető növény magas terméspotenciállal és ellenállóképességgel bír, így elsősorban a takarmányozásban támaszkodnak rá. Egy kutatás szerint azonban emberi táplálkozásban is nagy jövő várhat a növényre.
«12»