Rendőrök biztosítják, hogy a boltok polcain legyen élelmiszer

2024. január 29. 15:27
A francia gazdák akadályozzák Párizs élelmiszer-ellátását.
Rendőrök biztosítják, hogy a boltok polcain legyen élelmiszer
Hétfőn a francia gazdák traktorokkal próbálták elzárni a francia főváros felé vezető utakat, hogy megakadályozzák Párizs élelmiszer-ellátását. A másfél hete tiltakozó gazdák akciója elsősorban az Orly repülőtér közelében lévő nagybani piac blokádjára irányul – írja az euronews.com.
 
A hírek szerint Gerald Darmanin belügyminiszter utasításba adta, hogy a farmereket traktoraikkal ne engedjék be a nagyvárosokba. Hangsúlyozta, hogy a párizsi és tartományi repülőtereknek, valamint a nemzetközi gyümölcs- és zöldségpiacnak „továbbra is működniük kell".
 
15 ezer rendőrt és csendőrt mozgósítunk az ellátás biztosítására – közölte a belügyminiszter.
 
Mindeközben a FNSA, a legjelentősebb francia mezőgazdasági szakszervezet azt közölte, hogy a gazdák folytatják tiltakozó akcióikat, annak ellenére, hogy Gabriel Attal miniszterelnök pénteken többek közt bejelentette, hogy a kormány visszavonja a mezőgazdaságban használt nem közúti gázolaj adójának tervezett emelését.
 
Európa-szerte tüntetnek a gazdák, a német, francia, román és lengyel gazdák mellett már az olasz és a görög gazdák is tiltakoznak.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Lecsapott a hidegfront, és ezt most szó szerint megfizetjük

2024. április 16. 13:19
Hétfőn az ország egész területére megérkezett a lehűlés, a hidegfront. A dolog különös pikantériája, hogy az október 15-től kezdődött kedvezményes H tarifás fűtési idény pont hétfőn, azaz április 15-én zárult. A hidegebb időjárás tartósan velünk marad, ugyanakkor a jutányos árszabás idén legközelebb csak ősszel lesz megint elérhető. A témával kapcsolatos megkeresésünkre külön reagált az MVM.

Olimpiai rémálom - komoly fenyegetést kaptak a zsugori franciák

2024. július 24. 14:32
Rövid és majdnem teljesen zökkenőmentes utazás után érkeztünk meg a 2024-es nyári olimpia városába, Párizsba, ahol inkább kora őszi, mint nyári idő fogadott bennünket. A francia légitársaság reggeli járata 15 fokban és ködben szállt le a Charles de Gaulle repülőtéren. A fogadtatás kedves volt, az első olyan helyzeten pedig, amikor nem tudtak egy előre megbeszélt dolgot teljesíteni, inkább csak nevetni lehetett. Az viszont biztos, hogy a szervezők nem nevetnek, amikor megkapták a pénteki nyitóünnepségen fellépő táncosok sztrájkfelhívását.