Rendőrök biztosítják, hogy a boltok polcain legyen élelmiszer

2024. január 29. 15:27
A francia gazdák akadályozzák Párizs élelmiszer-ellátását.
Rendőrök biztosítják, hogy a boltok polcain legyen élelmiszer
Hétfőn a francia gazdák traktorokkal próbálták elzárni a francia főváros felé vezető utakat, hogy megakadályozzák Párizs élelmiszer-ellátását. A másfél hete tiltakozó gazdák akciója elsősorban az Orly repülőtér közelében lévő nagybani piac blokádjára irányul – írja az euronews.com.
 
A hírek szerint Gerald Darmanin belügyminiszter utasításba adta, hogy a farmereket traktoraikkal ne engedjék be a nagyvárosokba. Hangsúlyozta, hogy a párizsi és tartományi repülőtereknek, valamint a nemzetközi gyümölcs- és zöldségpiacnak „továbbra is működniük kell".
 
15 ezer rendőrt és csendőrt mozgósítunk az ellátás biztosítására – közölte a belügyminiszter.
 
Mindeközben a FNSA, a legjelentősebb francia mezőgazdasági szakszervezet azt közölte, hogy a gazdák folytatják tiltakozó akcióikat, annak ellenére, hogy Gabriel Attal miniszterelnök pénteken többek közt bejelentette, hogy a kormány visszavonja a mezőgazdaságban használt nem közúti gázolaj adójának tervezett emelését.
 
Európa-szerte tüntetnek a gazdák, a német, francia, román és lengyel gazdák mellett már az olasz és a görög gazdák is tiltakoznak.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Folyamatosak a gazdatüntetések Németországban

2024. április 05. 14:13
Németországban három hónapja folyamatosak a gazdatüntetések. A tiltakozás oka az volt, hogy a német kormánynak takarékoskodnia kell. Ezért hirtelen – 2023. december 15-én – támogatáscsökkentésről döntöttek. Ennek eredményeként olyan döntés született, hogy a 3 milliárd eurós tényleges támogatáscsökkentésből közel 1 milliárd eurót a mezőgazdaságtól kívánt elvenni a német kormány.

Megszűnik a Commerzbank Magyarországon

2023. január 19. 09:33
 
December 21-én elrendelte az Erste Bank által megvásárolt Commerzbank Zrt. végelszámolását az MNB – derült ki a felügyelet napokban közzétett határozatából.
 
A bank működési engedélyét még 1993. március 26-án az Állami Bankfelügyelet adta ki, többek között ezt is visszavonta december 22-ével jogutódja, az MNB. Ezzel egyidejűleg elrendelte a hitelintézet végelszámolását, és kijelölte végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t. Az MNB a végelszámolás kezdő időpontjaként 2022. december 23. napját határozta meg, a felügyelet eljárása során eljárási költség nem merült fel.