Rómából 2 óra 45 perc alatt száguld Milánóba az új expresszvonat

2023. február 17. 11:41
Az olasz állami vasúttársaság új nagysebességű vonatjáratot indított, amely 2 óra és 45 perc alatt köti össze Rómát és Milánót. Az eddigi leggyorsabb csatlakozás 2 óra 59 perc volt, így az új expresszvonat lesz a leggyorsabb összeköttetés a két nagyváros között.
A többi olasz szuperexpresszhez hasonlóan Frecciarossa márkanév alatt közlekedő közvetlen járatok elkerülik mindkét város főpályaudvarát, a vonatok Rómában a Tiburtina, Milánóban pedig a Rogerodo állomásokról indulnak. A nagyvárosok külső részein található két vasútállomásról tömegközlekedéssel könnyen elérhető mind Milánó, mind Róma központi része.
Rómából 2 óra 45 perc alatt száguld Milánóba az új expresszvonat
Az Olasz Államvasutak közleménye szerint a városközpontok elkerülés javítja a közlekedési integrációt és az intermodalitást, tehermentesíti a főpályaudvarokat és előnyös az utazók számára a szolgáltatás rendszeressége miatt.
 
Egyelőre naponta két járat közlekedik az útvonalon, ezzel már naponta 90 vonat indul Róma és Milánó között – olvasható az inItalia magazine honlapján.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Bakonygyirót: egy elrejtett gyöngyszem a Bakony szívében

2024. március 21. 17:05
Amikor az ember felfedezésre vágyik, gyakran a távoli, egzotikus helyszínek kerülnek előtérbe. Ám saját országunk határain belül is találhatunk olyan kincseket, amelyek méltatlanul maradnak rejtve.

Nosztalgiavillamosok közlekednek a fővárosban szombaton

2023. május 04. 14:42
Három nosztalgiavillamossal is utazhatnak az érdeklődők a fővárosban szombaton – közölte a BKV Zrt.
 
A közlemény szerint a nosztalgiavillamosok reggel 9 órakor három helyszínről indulnak. A Puskás Ferenc Stadiontól indul és oda érkezik vissza – a Hungária, a Szépilona és a Budafok kocsiszínt érintve – az 1993-as, két vezetőállású, fűtéssel felszerelt, csillámpadlós, fénycsöves világítású MUV (Modernizált UV) 3430-as típusú nosztalgiajárat.