Rövid összefoglaló a Közös Agrárpolitika 2023-2027 közötti támogatásairól

2023. február 03. 13:10
A Közös Agrárpolitika (KAP) 2023-tól kezdődő időszakát Magyarország Stratégiai Terve alapozza meg, amely 2027-ig szabályozza a támogatások feltételrendszerét.
 
Hazánk Stratégiai Tervének Európai Bizottság általi 2022. november 7-i elfogadása egyrészt azt jelenti, hogy a finanszírozási források 2023-tól rendelkezésre állnak a magyar agrárium számára, másrészt pedig, hogy a kormány által abban foglalt célok és intézkedések alkalmasak a bizottsági elvárások teljesítésére.
Rövid összefoglaló a Közös Agrárpolitika 2023-2027 közötti támogatásairól
Az uniós előírásoknak megfelelően a korábbiakhoz képest jelentősebb szerepet kapott a fenntarthatóság az új agrárpolitika kialakításában, amely a támogatásokkal kapcsolatban is változásokat vont maga után. A Közös Agrárpolitika 2023-2027 kiadványban az új támogatási rendszert és a rendelkezésre álló pénzügyi kereteket foglaltuk össze a könnyebb áttekintés érdekében. A KAP szabályozását és támogatási lehetőségeit részletesen bemutató tájékoztató kiadványaink is hamarosan elérhetőek lesznek a NAK portálon.
 
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Vége a kistelepülések évtizedes fejlesztési programjának

2023. november 07. 18:44
A LEADER program a vidékfejlesztési támogatáspolitika egyik tartópilléreként hosszú évek óta szolgálja a vidéki Magyarország fejlődését. A Vidékfejlesztési Program lezárásához közeledve a 2014-ben kezdődött jelenlegi LEADER program is zárul, de helyét átveszi a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terven alapuló új program - ismertette ma Nagy István agrárminiszter.

A Kárpátok Egyezmény működésének 20. évét ünnepelte Belgrádban

2023. október 16. 14:55
A magyar kormány az elmúlt években sikeresen járult hozzá a Kárpátok védelmére és fenntartható fejlődésére irányuló közös törekvésekhez – jelentette ki beszédében Ökrös Oszkár, a Kárpátok Egyezmény Részes Felei Konferenciájának belgrádi ülésén.