Sajtóközlemény

2014. július 09. 14:28
Szorosabbra fűzi a kapcsolatot a Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel
Sajtóközlemény

MAGYAR SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG

›: 1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.

(: 323-2650

Ê: 323-2651

 

Sajtóközlemény

 

Szorosabbra fűzi a kapcsolatot a Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel

 

Magyar Szakszervezeti Szövetség kezdeményezésére 2014. július 8-án kétoldalú megbeszélés zajlott a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Nagy István, a Szakszervezeti Szövetség elnöke, Pataky Péter, valamint a szövetség Agrár-élelmiszeripari Tagozatának vezetői, Asztalos Sándor és Pásztor Tibor között. A találkozáson áttekintették a legfontosabb aktuális témákat, külön kiemelve azokat a területeket, amelyek az agrárágazat jelenét és jövőjét szolgálják. Megállapodtak abban, hogy megkülönböztetett figyelmet fordítanak a mezőgazdasági foglalkoztatás, a rendezett munkaügyi kapcsolatok, valamint a szakmai képzés ügyére. Közös felelősségük van ezekben a kérdésekben, közös érdek a munkaerő megtartása, a foglalkoztatás növelése, kifehérítése - közölték a megbeszélést követően.

Egyetértettek abban is, hogy rendszeressé teszik a földművelésügyi tárca és a Szövetség közti párbeszédet, amelyben helyet kap a döntéshozatalok előtti egyeztetés, a jogszabálytervezetek megvitatása is.

 

Budapest, 2014. július 8.

 

 

Magyar Szakszervezeti Szövetség

Kapcsolódó cikkek

GMO: a szaktárca nem tud semmiről? Egyre kínosabb kérdéseket tesznek fel az agrárminiszternek, aki kibújik a válaszadás alól

2016. augusztus 05. 08:36
Nem tud semmit az agrártárca arról, milyen kísérletek folynak Magyarországon a géntechnológiával módosított növényfajtákkal (GMO) kapcsolatban – lényegében ez áll abban az írásban, amellyel az agrárminiszter nevében V. Németh Zsolt, a tárca államtitkára válaszolt az LMP-s Sallai R. Benedek kérdéseire. Az ellenzéki képviselő a választ, amely szakértők szerint meghökkentő, nem fogadja el.

MÉDOSZ kitüntetések

2014. június 17. 09:10
Bensőséges ünnepség keretében, a MÉDOSZ szigligeti vendégházában adták át az idei elismeréseket.