Semmi sem veszélyezteti a Budapesti Nagybani piac működését

2020. november 16. 09:45
Karácsony Gergely főpolgármester állításával szemben semmi sem veszélyezteti a Budapesti Nagybani Piac működését - közölte az agrárminiszter szombaton, a Facebookon közzétett bejegyzésében.
Semmi sem veszélyezteti a Budapesti Nagybani piac működését

 

Nagy István emlékeztetett, Karácsony Gergely levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben azt állította, hogy a kormány a kijárási korlátozással ellehetetleníti a Budapesti Nagybani Piac munkáját, és így a fővárosiak zöldség- és gyümölcsellátását. "Nos, ez egészen egyszerűen nem igaz, ezért megkérem főpolgármester urat, hogy ne terjesszen álhíreket!" - fogalmazott a miniszter. Kiemelte, a nagybani piac rendben működik, hiszen a kijárási korlátozásról szóló rendelet is kivételként nevezi meg a munkavégzést, valamint a munkába, illetve a hazautazást. "Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy a budapestiek ellátása a korlátozások ideje alatt is biztosított" - hangsúlyozta Nagy István.

 

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Túl sok gabonafélét és kevés zöldséget és gyümölcsöt termesztünk

2018. november 12. 08:06
 Guelph Egyetem legújabb felmérése szerint jelenleg nem termelünk elég gyümölcsöt és zöldséget ahhoz, hogy a bolygó teljes népessége egészségesen tudjon étkezni.

Készételt, élelmiszert postáznál karácsonykor? Ezeket a hibákat ne kövesd el

2020. november 27. 08:08
Jóval nagyobb csomagforgalommal kell megbirkóznia a postának az idei adventi időszakban, és feltehetően készételt, élelmiszert is többen fognak feladni 2020-ban, mint eddig. Bár sokkal többen ünnepelnek karácsonykor szűkebb körben, kihagyva idén a nagy családi ebédeket, nem kell feltétlenül lemondani a töltött káposztáról, zserbóról, halászléről - hiszen ételeket is fel lehet adni postán. A Pénzcentrum most utánajárt, milyen csomagfeladási szabályok vonatkoznak az ételküldeményekre, és hogyan érdemes becsomagolni azokat.