Semmi sem veszélyezteti a Budapesti Nagybani piac működését

2020. november 16. 09:45
Karácsony Gergely főpolgármester állításával szemben semmi sem veszélyezteti a Budapesti Nagybani Piac működését - közölte az agrárminiszter szombaton, a Facebookon közzétett bejegyzésében.
Semmi sem veszélyezteti a Budapesti Nagybani piac működését

 

Nagy István emlékeztetett, Karácsony Gergely levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben azt állította, hogy a kormány a kijárási korlátozással ellehetetleníti a Budapesti Nagybani Piac munkáját, és így a fővárosiak zöldség- és gyümölcsellátását. "Nos, ez egészen egyszerűen nem igaz, ezért megkérem főpolgármester urat, hogy ne terjesszen álhíreket!" - fogalmazott a miniszter. Kiemelte, a nagybani piac rendben működik, hiszen a kijárási korlátozásról szóló rendelet is kivételként nevezi meg a munkavégzést, valamint a munkába, illetve a hazautazást. "Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy a budapestiek ellátása a korlátozások ideje alatt is biztosított" - hangsúlyozta Nagy István.

 

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Limitek az Aldinál és a Tescónál is - mire vonatkoznak? (brit)

2020. március 18. 08:05
A legnagyobb brit kiskereskedelmi láncok a Lidl kivételével korlátozták egyes termékekből az egy vásárló által egy alkalommal megvehető termékek mennyiségét. Ahogy világon mindenütt, az Egyesült Királyságban is felvásárlási láz lett úrrá az embereken a koronavírus-járvány miatt. Plusz egy körkép a magyarországi helyzetről.

Kiderült az igazság: ennyi magyar termék van az Aldi, Auchan, SPAR, Tesco polcain

2021. április 09. 07:52
Ahogy a vásárlók egyre tudatosabbak lett, úgy vált fontosabbá számukra az is, hogy magyar termékeket vegyenek. A Pénzcentrum olvasóinak több mint fele számára fontos szempont ez a vásárlásnál, melynek hátterében sok különféle ok állhat a lokálpatriotizmustól kezdve, a karbonlábnyom csökkentésén át a spórolásig. A boltok pedig reagáltak a növekvő keresletre, fenntarthatósági kívánalmakra, és előtérbe helyezték a hazai termelők támogatását is - melyre különösen most, a járvány óta mégnagyobb szükség volt. Vajon tényleg ennyire fontos a vásárlóknak, hogy magyar termékeket vegyenek? Mit tesznek valójában a boltok azért, hogy ezt meg is tudják tenni? Ennek járt most utána a Pénzcentrum.