Sikeres a pályázat – több mint 11 ezer eurót már kiosztottak

2021. május 07. 07:55
Már több mint 1000 gazdálkodó nyert támogatást a kisüzemi pályázaton - közölte Nagy István agrárminiszter.
Sikeres a pályázat – több mint 11 ezer eurót már kiosztottak

A Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásai között különösen nagy sikert aratott az adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes kisméretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását segítő felhívás – fogalmazott, hozzátéve, hogy több mint ezer érintett már megkapta a pénzügyi hozzájárulás első részleteként a 11 250 eurónak megfelelő 4 093 762  forintos összeget. A támogató döntések folyamatosan születnek a következő hetekben is.

Nagy István arról is beszélt, hogy az elnyert összeget a pályázók mindazon célra felhasználhatják, ami üzleti tervük alapján fejlődésükhöz hozzájárulhat. A forrásokat így akár eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre vagy akár állatvásárlásra is költhetik a gazdálkodók. A pályázatok második beadási köre is eredményesen zárult, hiszen több mint 2400 pályázó nyújtott be támogatási kérelmet gazdaságának fejlesztésére – emelte ki a tárcavezető.

Kifejtette, a 15 000 eurónak megfelelő támogatást meghatározott üzemméretű őstermelők, mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók és szociális szövetkezetek igényelhetik, egy összegben öt évre. A pénzügyi segítség feltétele, hogy a gazdálkodó tartózkodási helye, vagy székhelye már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban vidéki térségben legyen.

www.piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyorsabb és egyszerűbb lesz az osztatlan közös tulajdon megszüntetése

2020. július 07. 08:39
Gyorsabb és egyszerűbb lesz az osztatlan közös tulajdon megszüntetése januártól - közölte Nagy István agrárminiszter hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 

Kérdések és válaszok: itt van minden, amit az új agráradózási törvényről tudni kell

2020. november 17. 09:06
Várhatóan 2021-től hatályba léphetnek azok a jogszabály-változások, amelyek gyökeresen átalakítják a hazai agráradózás rendszerét. Az új előírások az őstermelőkre és a családi gazdaságokra egyaránt kiterjednek, fő céljuk az agráradózási rendszer egyszerűsítése. A november 3-ai Portfolio Agrár Klub az új agráradózási reformcsomagról szólt, amellyel kapcsolatban számtalan kérdést kaptunk a résztvevőktől. Az Agrárszektor az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakemberei segítségével összegyűjtötte a témában felmerülő legfontosabb kérdéseket, és az azokra adott válaszokat.