SMS-ben jeleztem, hogy csúsztatnék aznap

2016. szeptember 27. 08:30
Olyan kérdésem, hogy a múlt héten szombaton benn voltam túlórán, a következő héten nem mentem be, kedden reggel írtam sms -t a műszakvezetőmnek, hogy nem tudok bemenni és csúsztatnám a múlt heti túlórámat. Mire ő egyből beírta aznapra az igazolatlanomat, ami bónuszok és cafetéria megvonással jár. Tehát 1 túlórám van, és pár nap szabadságom, de mégis igazolatlan napot írtak be. Hozzáteszem neves cégről van szó, gépi idő elszámolással. Mit tanácsolnak mit tegyek, hogy fizetéskor ne vesszen el ennyi pénzem?

A munkaidő-beosztás a munkáltató joga. Arról is a munkáltató jogosult dönteni, hogy mikor veszi a munkavállalót rendkívüli munkavégzésre igénybe. Ennek van egy évi, mennyiségi korlátja, ez köti meg a kezét csupán. Egészen kivételes esetekben, amennyiben a munkavállaló családi, személyes körülményei indokolják, a rendkívüli munkavégzés elrendelése támadható. EZ ugyanakkor ritkán jogszerű. Az pedig, hogy SMS-ben tájékoztatja a munkáltatóját arról, hogy nem megy dolgozni, mert nem ér rá, nem elfogadható. A munkáltatója nem csupán igazolatlannak tekinthetné a helyzetet, hanem el is bocsáthatná. Amennyiben pedig a cafeteria és a bónusz szabályzat erre tekintettel kizárja a juttatást, ezzel számolnia kell.

Javasolom, hogy üljön le a munkáltatójával és kísérelje meg a helyzetet rendezni. Sokszor ez megoldja a problémát.

hroportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Lebukott... – Tanuljunk az Ő kárán, okosan!

2016. április 21. 07:41
139 millió forintnyi szállítmányt próbált eltitkolni egy gazdálkodó az EKÁER-ben. – A NAV a társaság EKÁER adatai, valamint áfa-bevallásainak elemzése után 52,5 millió forint értékben foglalta le a cég munkaeszközeit, valamint 4 gépjárművét.

Karácsonyi jókívánság

2019. december 11. 15:17
Tájékoztatunk Benneteket, hogy a MÉDOSZ központ 2019. december 16-tól bezárja kapuit erre az évre, bármilyen, azonnali intézkedést igénylő esetben kérjük keressétek dr. Huiber Tibor elnököt a +36 70 466 4331 –es telefonszámon.
2020. január 6-től újra teljeskörűen rendelkezésetekre állunk.
Ezúton kívánunk áldott, békés és szeretetteljes Karácsonyt, az új esztendőre pedig minden jót.
Üdvözlettel a MÉDOSZ dolgozói:
Medgyesy Judit
Tóthfalusiné Papp Éva
Kállay Piroska
Krifaton Vera
dr. Huiber Tibor