Szakmai kerekasztal programok a színsoron – Bábolnai Gazdanapok

2023. szeptember 06. 15:23
Másfél-másfél órás beszélgetések lesznek agrárfinanszírozásról, a gabonapiacról, az aszályról, az öntözésről és a kiskertek klímaváltozásnak megfelelő átalakításáról a színsoron felállított színpadon a Bábolnai Gazdanapokon.
A Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által meghívott szakértők és gyakorló szakemberek ütköztetik az eltérő nézőpontokat.
Szakmai kerekasztal programok a színsoron – Bábolnai Gazdanapok
Gyakorlatias beszélgetésekkel várunk mindenkit-fotó: mmg archív
 
Csütörtökön 14.00 órakor a Közös Agrárpolitika és finanszírozásának háttere lesz a téma.
Szóba kerülnek az idén hatályba lépett KAP mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásai, illetve a magyar agrárium által elérhető hitelek és a megszerzésükhöz igénybe vehető garanciák. Papp Gergely, a NAK szakmai főigazgató-helyettese egyebek mellett arról kérdezi beszélgetőtársait, hogy a gyakorló gazdálkodók egyáltalán igénybe veszik-e a rendelkezésükre álló támogatásokat és hiteleket, és hogy aki még csak tervezi, az milyen feltételekre számíthat.
 
Résztvevők
Demeter Zoltán, a K&H Csoport agrárüzletágának vezetője, Detre Miklós, a Magyar Államkincstár mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokért felelős elnökhelyettese, Herczegh András, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány ügyvezető igazgatója, Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója, Horváth Krisztina, az IKR Agrár Kft. hálózati igazgatója és Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója.
 
Pénteken 11.00 órakor „forró” téma kerül terítékre, a gabonapiaci helyzet az árak és a termésmennyiség tükrében.
Arra számítunk, hogy ezen a beszélgetésen egymásnak feszülnek a növénytermesztők, az állattenyésztők és a feldolgozók képviselői, ugyanakkor arra is, hogy sikerül tisztázni: aki minőségi gabonát állít elő, annak nem „ellenfél” az Ukrajna felől érkező áru. A beszélgetést Mezőszentgyörgyi Dávid, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese vezeti.
Szakmai kerekasztal a 2022-es Bábolnai Gazdanapokon - fotó: mmg archív
 
Résztvevők: Bóna Szabolcs, a Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. igazgatója, Kerezsi Miklós, a Hodler Alapkezelő Zrt. elnöke, Pint Tamás, az IKR Agrár Kft. terménykereskedelmi üzletág-igazgatója, Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója és Zászlós Tibor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke.
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Átadták a somogyvámosi Krisna-völgy járgányházát

2023. május 22. 13:58
A hagyomány, a megújulás, a fenntarthatóság és az önellátás a stratégiai jelentőségű kérdések a jövőnk szempontjából - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a somogyvámosi Krisna-völgy hagyományos járgányház átadóján, szombaton.
A tárcavezető emlékeztetett, a somogyvámosi Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm az egyik legnagyobb és legrégebben működő ökofalu Európában. Ez pedig azt bizonyítja, hogy a természetközeli életmód és a falusi gazdálkodás igenis lehet minőségi és vonzó.

Növényvédelmi drónpilóta workshop

2023. október 11. 17:07
Érdekel a drónos növényvédelem? Tudj meg róla többet október 18-án!
 
2023. október 18-án kerül sor a növényvédelmi drónpilóta workshopra a Légtér.hu szervezésében, ahol megismerheted a részleteket. A drónos gazdálkodás szakértőitől tudhatod meg többek között, hogy milyen jövő vár a precíziós gazdálkodásra, milyen szerepet fognak betölteni a drónok a mezőgazdaságban.