Szennyezett tengeri sót hívott vissza az olasz előállító

2017. február 21. 08:15
A RASFF rendszeren keresztül érkezett információ szerint az olasz Parco della Salina di Cervia srl előállító tengeri sót hívott vissza, mert a forgalomba hozott termék nagy valószínűséggel gabona magvakkal szennyezett. A kifogásolt tételből 2016. decemberében 12 kg érkezett 1 kg-os kiszerelésben Magyarországra egy vendéglátó egységbe, ahol a vendégek megvásárolhatták azt. 

A bejelentés kapcsán a NÉBIH arra kéri a fogyasztókat, hogy ellenőrizzék a fenti gyártótól származó – akár vendéglátó helyen, üzletben vagy esetleg web-áruházban - megvásárolt tengeri só termékek azonosítóit, mert a kifogásolt só fogyasztása a benne lévő gabona magvak allergén (glutén) tartalma miatt az arra allergiás fogyasztóknál már kis mennyiségben is túlérzékenységi reakciót okozhat.

Az olasz gyártó által visszahívott termék adatai:

Termék neve: SALE DI CERVIA márkajelzésű tengeri só SALE MARINO INTEGRALE GROSSO

Tételazonosító: 281116

Kiszerelés: többféle

Származási hely: Olaszország

 

A termékvisszahívás kizárólag a 281116 azonosítóval ellátott terméktételt érinti, más SALE DI CERVIA márkajelzésű tételre nem vonatkozik!

nebih.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

Dióhéjban, amit a margarinról tudni érdemes

2017. július 20. 08:42
Ma már a vezető gyártók táplálkozás-élettani szempontból kedvező növényi alapanyagokat használnak és a legkorszerűbb gyártási technológiákat alkalmazzák.

Tarolt a fagy, kiderültek az AKG és ÖKO eredmények

2016. május 09. 09:12
Korán indult a tavasz, hirtelen lett meleg, így a múlt heti hideg szinte minden növénynél kárt okozhatott. A fagykár mellett a hét másik jelentős eseménye az AKG és az ÖKO pályázatok pontszámainak megjelenése – az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.