Szigliget már az első látásra is szerelem

2020. szeptember 16. 09:23
Szigligetről annyi szépet és jót írtak már, hogy nehéz lenni új turistacsalogatóval próbálkozni.
Szigliget már az első látásra is szerelem

Tény, hogy a tüneményes falut nem csak természeti adottságai teszik vonzóvá, hanem épített környezete – köztük a Szigligeti-vár, ahogy sokan említik: a Balaton vára – és műemlékei is. A településen közel száz műemlék vagy helyi védelem alatt álló épület található.

Olykor a szavak helyett mindennél többet mondanak a fotók, és ez történik esetünkben is. Josef Jordan, a Balaton-felvidék “szerelmese” – aki több alkalommal megajándékozta már olvasóinkat gyönyörű képeivel – ezúttal újra a fényképezőgépét helyezte előtérbe, amikor csodálatos felvételei mellé csupán ennyit írt:

A Badacsony szomszédságában fekvő települést érdemes felvenni a balatoni listára, akár bortúrára, akár várnéző kirándulásra vagy hajózásra indulunk. Meseszép, nyugodt falu, azonnal szerelembe esik bárki a macskaköves utaktól, nádtetős házaktól és pazar kilátástól.

Elég a fotókat végignézni, és máris igazat adhatunk a fotósnak.

Fotók: © Josef Jordan

Szigligeten megálljt parancsoltak a beépítési láznak
Ily szépet nem terme még a magyar vad föld és ég - írta anno Kisfaludy Sándor Szigligetről.
 

Kapcsolódó cikkek

Jön az új cafeteria-elem: Ön is imádni fogja!

2016. október 19. 08:37
Januártól adómentesen támogathatja bármely munkahely dolgozói albérleti költségeit. Persze az adómentes albérlet-támogatást nem kaphatja meg mindenki, annak szigorú feltételei vannak - mondta lapunknak Fata László, a Cafeteria Trend Kft. ügyvezetője.

„Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl.” - A méhek színlátása

2019. október 15. 08:18
Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl.” Talán ismert Albert Einstein eme állítólagos mondása, azonban e kinyilatkoztatás igazságtartalmával nehéz lenne vitába szállni, mivel tény, hogy a mezőgazdasági kultúrák legalább 90%-a valamilyen szinten függ a beporzó rovarok tevékenységétől –, legyen szó magányosan élő poszméhekről, vagy ipari mérvű megporzásról.