Szigliget már az első látásra is szerelem

2020. szeptember 16. 09:23
Szigligetről annyi szépet és jót írtak már, hogy nehéz lenni új turistacsalogatóval próbálkozni.
Szigliget már az első látásra is szerelem

Tény, hogy a tüneményes falut nem csak természeti adottságai teszik vonzóvá, hanem épített környezete – köztük a Szigligeti-vár, ahogy sokan említik: a Balaton vára – és műemlékei is. A településen közel száz műemlék vagy helyi védelem alatt álló épület található.

Olykor a szavak helyett mindennél többet mondanak a fotók, és ez történik esetünkben is. Josef Jordan, a Balaton-felvidék “szerelmese” – aki több alkalommal megajándékozta már olvasóinkat gyönyörű képeivel – ezúttal újra a fényképezőgépét helyezte előtérbe, amikor csodálatos felvételei mellé csupán ennyit írt:

A Badacsony szomszédságában fekvő települést érdemes felvenni a balatoni listára, akár bortúrára, akár várnéző kirándulásra vagy hajózásra indulunk. Meseszép, nyugodt falu, azonnal szerelembe esik bárki a macskaköves utaktól, nádtetős házaktól és pazar kilátástól.

Elég a fotókat végignézni, és máris igazat adhatunk a fotósnak.

Fotók: © Josef Jordan

Szigligeten megálljt parancsoltak a beépítési láznak
Ily szépet nem terme még a magyar vad föld és ég - írta anno Kisfaludy Sándor Szigligetről.
 

Kapcsolódó cikkek

Hivatalos: minden megyében van koronavírus-fertőzött

2020. március 24. 09:03
Már minden megyében találtak koronavírus-fertőzöttet, így már nem egyenes vonalú, hanem exponenciális emelkedésről beszélhetünk a fertőzöttek számát tekintve. Az országos tisztifőorvos szerint a következő napokban, hetekben a tömeges megbetegedések szakaszában léphetünk.

Emuból készül kolbász és sonka a Bodrogközben

2019. október 02. 07:55
Azt állítják, hogy az emuból lehet a legjobb steaket sütni.