Szigliget már az első látásra is szerelem

2020. szeptember 16. 09:23
Szigligetről annyi szépet és jót írtak már, hogy nehéz lenni új turistacsalogatóval próbálkozni.
Szigliget már az első látásra is szerelem

Tény, hogy a tüneményes falut nem csak természeti adottságai teszik vonzóvá, hanem épített környezete – köztük a Szigligeti-vár, ahogy sokan említik: a Balaton vára – és műemlékei is. A településen közel száz műemlék vagy helyi védelem alatt álló épület található.

Olykor a szavak helyett mindennél többet mondanak a fotók, és ez történik esetünkben is. Josef Jordan, a Balaton-felvidék “szerelmese” – aki több alkalommal megajándékozta már olvasóinkat gyönyörű képeivel – ezúttal újra a fényképezőgépét helyezte előtérbe, amikor csodálatos felvételei mellé csupán ennyit írt:

A Badacsony szomszédságában fekvő települést érdemes felvenni a balatoni listára, akár bortúrára, akár várnéző kirándulásra vagy hajózásra indulunk. Meseszép, nyugodt falu, azonnal szerelembe esik bárki a macskaköves utaktól, nádtetős házaktól és pazar kilátástól.

Elég a fotókat végignézni, és máris igazat adhatunk a fotósnak.

Fotók: © Josef Jordan

Szigligeten megálljt parancsoltak a beépítési láznak
Ily szépet nem terme még a magyar vad föld és ég - írta anno Kisfaludy Sándor Szigligetről.
 

Kapcsolódó cikkek

A KAP vidéki térségek fejlődésére gyakorolt hatásának értékelése - jelentés

2021. május 14. 12:45
Az EGSZB  plenáris ülése egyhangúan elfogadta  dr. Kállay Piroska ''A KAP vidéki térségek fejlődésére gyakorolt hatásának értékelése" címmel készített tájékoztató jelentését, melyet az EGSZB az Európai Bizottság felkérésére ad ki.

Állami szálláshelyek a kárpátaljai menekülteknek

2022. március 02. 08:59
Az orosz-ukrán konfliktus következtében kialakult helyzet kapcsán az állami erdőgazdaságok az Országos Erdészeti Egyesület és az Erdészcsillag Alapítvány operatív segítségével közel 100 menekültnek ajánlott fel azonnali szálláslehetőséget ellátással a határközeli erdei iskolákban – mondta Nagy István agrárminiszter.
Az Országos Erdészeti Egyesület az egész országban megkezdte az erdei turisztikai szálláshelyek felmérését az állami mellett a magán erdőgazdálkodók körében is, hogy szükség esetén az egész erdőgazdasági cégcsoport bevonásával további férőhelyeket biztosítsanak az Ukrajnából érkező rászorulóknak.