Szigorítások és munkáltatói igazolás

2020. november 11. 10:26
2020.11.10. este a Magyar Közlönyben megjelentek a részletei azoknak a korlátozásoknak, amelyek szerda 0 órától léptek életbe a koronavírus terjedésének megfékezéséért.
Szigorítások és munkáltatói igazolás

 

A Magyar Közlöny 242. számában megjelent a Kormány 484/2020. (XI.10.) Korm. Rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről  tartalmazza a részletes szabályokat.

A Magyar Közlöny 2020. évi 242. száma megtalálható itt  

 

Munkavégzés esetén lehetőség van a kijárási tilalom alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.

A munkáltatók által kiállításra kerülő igazolás (a kijárárási tilalom/korlátozás idején munkába menő ill. hazautazó munkavállalók részére) tartalmi elemeit az éjszaka megjelent és a mai naptól hatályos 484/2020.(XI.10.) Korm.rendelet alapján a BM határozza meg és teszi közzé a kormány.hu honlapon.

Kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolásra szolgáló mintát megtalálható itt 

 

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Kapcsolódó cikkek

Nagy csapás a Brexit: szívják a fogukat a farmerek

2016. július 11. 14:40
Fura helyzet alakult ki az Egyesült Királyságban a Brexit szavazás eredményeként. A brit farmerek ugyan hagyományosan csepülték az Európai Unió bürokratikus agrárpolitikáját, de a kilépés a vaskos támogatások és a bőséges kelet-európai szezonális munkaerő forrás elvesztését is jelenti. Nem is beszélve az unió piacáról.

Az agráriumban a kihívásokhoz képest kevés pénzt fordítanak k+f tevékenységre

2016. május 17. 08:21
Magyarország csak a GDP 1 százalékát fordítja mezőgazdasági kutatás-fejlesztési (k+f) tevékenységre, az agrár-szakképzésben résztvevők száma és az erre fordított kormányzati kiadások is alacsonyak, holott - egyebek közt a klímaváltozás miatt - sok kihívással kell szembenéznie a szektornak - mondta Tresó István, a K&H agrárüzletág fejlesztési főosztályának vezetője Budapesten, a bank ösztöndíjpályázatának díjátadóján.