Szigorítások és munkáltatói igazolás

2020. november 11. 10:26
2020.11.10. este a Magyar Közlönyben megjelentek a részletei azoknak a korlátozásoknak, amelyek szerda 0 órától léptek életbe a koronavírus terjedésének megfékezéséért.
Szigorítások és munkáltatói igazolás

 

A Magyar Közlöny 242. számában megjelent a Kormány 484/2020. (XI.10.) Korm. Rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről  tartalmazza a részletes szabályokat.

A Magyar Közlöny 2020. évi 242. száma megtalálható itt  

 

Munkavégzés esetén lehetőség van a kijárási tilalom alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.

A munkáltatók által kiállításra kerülő igazolás (a kijárárási tilalom/korlátozás idején munkába menő ill. hazautazó munkavállalók részére) tartalmi elemeit az éjszaka megjelent és a mai naptól hatályos 484/2020.(XI.10.) Korm.rendelet alapján a BM határozza meg és teszi közzé a kormány.hu honlapon.

Kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolásra szolgáló mintát megtalálható itt 

 

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Kapcsolódó cikkek

Nettó 250 ezer a fizetés, jelentkező így sincs

2018. október 04. 08:55
Van, aki félmillió nettót kért, más pedig Youtube videó alapján akart fékbetétet cserélni. A műhelybe azonnal felvennének három embert is akár, de egy sem akad.

Ezek a legfontosabb kerti munkák áprilisban: itt a 7 pontos feladatlista

2020. április 02. 13:13
A kijárási korlátozás elrendelését követően vannak, akik rettegnek elhagyni a biztonságot jelentő négy falat, ám a kertben töltött időnek most hatalmas jelentősége lehet az egészségünk megőrzésében. A tavasszal elvégzett munka hamarosan páratlan látvánnyal és házi terményekkel jutalmazza meg a szorgalmas kertészeket. A HelloVidék összegyűjtötte azokat a feladatokat, amiket érdemes áprilisban elvégeznünk.