Szigorítások és munkáltatói igazolás

2020. november 11. 10:26
2020.11.10. este a Magyar Közlönyben megjelentek a részletei azoknak a korlátozásoknak, amelyek szerda 0 órától léptek életbe a koronavírus terjedésének megfékezéséért.
Szigorítások és munkáltatói igazolás

 

A Magyar Közlöny 242. számában megjelent a Kormány 484/2020. (XI.10.) Korm. Rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről  tartalmazza a részletes szabályokat.

A Magyar Közlöny 2020. évi 242. száma megtalálható itt  

 

Munkavégzés esetén lehetőség van a kijárási tilalom alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.

A munkáltatók által kiállításra kerülő igazolás (a kijárárási tilalom/korlátozás idején munkába menő ill. hazautazó munkavállalók részére) tartalmi elemeit az éjszaka megjelent és a mai naptól hatályos 484/2020.(XI.10.) Korm.rendelet alapján a BM határozza meg és teszi közzé a kormány.hu honlapon.

Kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolásra szolgáló mintát megtalálható itt 

 

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Kapcsolódó cikkek

Ezer szürkemarha boci születhet idén télen a Hortobágyon

2020. január 10. 08:44
A jószágok téli takarmánya ökológiai gazdálkodásból származik.

Fénymásolás, okiratmásolás a GDPR tükrében

2019. április 23. 14:49
A munkáltatók Magyarországon rendszerint lefénymásolják a munkavállalók személyi igazolványát, lakcímkártyáját, adókártyáját, diplomáját és minden egyéb olyan dokumentumait, amelynek valóságtartalmát alá kívánják a későbbiek során támasztani. Ez önmagában akár jogos lépésnek is tűnhet. Hasonlóképpen járnak el sok esetben a szolgáltatók is ügyfeleik vonatkozásában. Fontos azonban tudni, hogy a hazai felügyeleti hatóság az okiratmásolást nem tartja jogszerű adatkezelésnek, így feltétlenül ajánlott a gyakorlat felülvizsgálata. Lássuk mit tehetünk és mit nem az okiratmásolással összefüggésben: