Színes programok kísérik a 25. Év Fagylaltja versenyt

2023. július 07. 14:52
A Magyar Cukrász Ipartestület idén 25. alkalommal választja meg az év fagylaltjait. A jubileumi versenyt július 7-én, pénteken rendezik Komáromban, a Jókai ligetben és a nagyközönség előtt is nyitva áll majd.
Színes programok kísérik a 25. Év Fagylaltja versenyt
A verseny célja, hogy a kiváló magyar kézműves fagylaltokat népszerűsítse. A cukrászok és a jeges nyalánkságok megméretését számos szakmai és lakossági program kíséri a rendezvénysátorban és a színpadon egyaránt: többek között fagylaltbemutatókkal, gyermekkoncertekkel, bábszínházi és bűvészelőadással várják az érdeklődőket, este pedig Vastag Csaba ad koncertet a nap lezárásaként.
 
Az idei versenyen összesen 81 fagylaltkülönlegesség verseng majd a díjakért. A versenyfagylaltokat a helyszínre telepített fagylaltfagyasztó laboratóriumokban a nézők előtt, élőben készítik el a versenyzők.A hagyományos és "mentes" versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön "csokoládé" kategóriát is indított a Magyar Cukrász Ipartesület, és megválasztják az Év legjobb csokoládéfagylaltját is.
 
A nap során nemcsak az idei év versenyfagylaltjait, de a korábbi évek díjnyertes különlegességeit is meg lehet majd kóstolni, 400 Ft/adag áron kapható kóstolójeggyel.
evfagylaltja
A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije értékeli. A szakmai szervezetek zsűritagjai: Kovács László (elnök, Magyar Vendéglátók Ipartestülete), Krivács András (elnök, Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség), Septe József (elnök, Magyar Pékszövetség), Ruszinkó Ádám (elnök, Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület), Knezsik István (elnök, Autós Nagykoalíció), Fekete Tamás (alelnök, Balatoni Turizmus Szövetség), Böröcz Lajos (főtitkár, VIMOSZ), Garaczi János (nagymester, Első Magyar Fehérasztal Lovagrend) – tájékoztatta lapunkat a Magyar Cukrász Ipartesület.
evfagylaltja
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Már látogatható a Csontváry 170 című kiállítás Pécsen

2023. augusztus 14. 18:03
170 éve született Csontváry Kosztka Tivadar, az évfordulóra a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum közös kiállítással készült.
A Csontváry 170 időszaki tárlat a fővárosi kiállítás után november 5-ig a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) Csontváry Múzeumban tekinthető meg. A hazatérő remekművekkel együtt jött még pár olyan ikonikus festmény is, amelyeket most először lehet megcsodálni Pécsen.

Mobilmentes étkezéshez ingyenes gyerekmenü jár öt fővárosi étteremben

2023. március 16. 13:07
Negyedszerre rendezik meg a „Mobil Off, Élmény On" hetet a budapesti VakVarjú éttermekben március 20-26-a között. Ha a család minden tagja az étkezés alatt az asztal közepén található lezárt dobozba helyezi el kikapcsolt mobiltelefonját, akkor a 14 év alatti gyerekek ajándékba kapják a menüt.
„A VakVarjú étteremcsalád immár negyedik alkalommal rendezi meg a „Mobil Off, Élmény On" elnevezésű mobilmentes hetet március 20-26-a között, aminek apropója pont az, hogy kiszakadjunk ebből a virtuális élettérből és újra megtanuljunk egymásra figyelni.