Színes programok kísérik a 25. Év Fagylaltja versenyt

2023. július 07. 14:52
A Magyar Cukrász Ipartestület idén 25. alkalommal választja meg az év fagylaltjait. A jubileumi versenyt július 7-én, pénteken rendezik Komáromban, a Jókai ligetben és a nagyközönség előtt is nyitva áll majd.
Színes programok kísérik a 25. Év Fagylaltja versenyt
A verseny célja, hogy a kiváló magyar kézműves fagylaltokat népszerűsítse. A cukrászok és a jeges nyalánkságok megméretését számos szakmai és lakossági program kíséri a rendezvénysátorban és a színpadon egyaránt: többek között fagylaltbemutatókkal, gyermekkoncertekkel, bábszínházi és bűvészelőadással várják az érdeklődőket, este pedig Vastag Csaba ad koncertet a nap lezárásaként.
 
Az idei versenyen összesen 81 fagylaltkülönlegesség verseng majd a díjakért. A versenyfagylaltokat a helyszínre telepített fagylaltfagyasztó laboratóriumokban a nézők előtt, élőben készítik el a versenyzők.A hagyományos és "mentes" versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön "csokoládé" kategóriát is indított a Magyar Cukrász Ipartesület, és megválasztják az Év legjobb csokoládéfagylaltját is.
 
A nap során nemcsak az idei év versenyfagylaltjait, de a korábbi évek díjnyertes különlegességeit is meg lehet majd kóstolni, 400 Ft/adag áron kapható kóstolójeggyel.
evfagylaltja
A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije értékeli. A szakmai szervezetek zsűritagjai: Kovács László (elnök, Magyar Vendéglátók Ipartestülete), Krivács András (elnök, Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség), Septe József (elnök, Magyar Pékszövetség), Ruszinkó Ádám (elnök, Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület), Knezsik István (elnök, Autós Nagykoalíció), Fekete Tamás (alelnök, Balatoni Turizmus Szövetség), Böröcz Lajos (főtitkár, VIMOSZ), Garaczi János (nagymester, Első Magyar Fehérasztal Lovagrend) – tájékoztatta lapunkat a Magyar Cukrász Ipartesület.
evfagylaltja
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Orbán Ráhel: A kézzel írt üdvözlőkártya személyességét a robotok nem tudják pótolni

2023. november 09. 14:47
Az AI sok esetben segít és támogat, de a hibázási lehetőség miatt egyelőre célravezetőbb hibrid megoldásokat választani a szállodaiparban – vonta le a konkluziót a Brand Festivalon megtartott előadásában Orbán Ráhel, a BDPST Koncept ügyvezetője.
A fesztivál hallgatóságát ugyan a szakember avatarja üdvözölte, Orbán Ráhel az „EQ vs. AI – Az érzelmi és a mesterséges intelligencia viszonya az idegenforgalmi szektorban" címmel megtartott prezentációban mégis arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy – bár az AI használata sok tekintetben támogatja az üzemeltetést – az emberi jelenlét nem tűnhet el teljesen a szállodaiparból.

Nincs megállás: minden nap 5 vendéglátóhely bezár Magyarországon

2023. december 01. 13:00
Kocsmát és szórakozóhelyet is csak körülményesen lehet működtetni, ezeknek majdnem a fele bezárt 2010 óta.
 
Több mint 45 ezer vendéglátóhely volt Magyarországon a járvány előtt, ma már csak 38 780 hely működik – írja a Portfolio. A bezárt helyek többsége kocsma, vagy zenés-táncos szórakozóhely: ezeknek a 25 százaléka eltűnt az elmúlt 4 évben.