Színes programok kísérik a 25. Év Fagylaltja versenyt

2023. július 07. 14:52
A Magyar Cukrász Ipartestület idén 25. alkalommal választja meg az év fagylaltjait. A jubileumi versenyt július 7-én, pénteken rendezik Komáromban, a Jókai ligetben és a nagyközönség előtt is nyitva áll majd.
Színes programok kísérik a 25. Év Fagylaltja versenyt
A verseny célja, hogy a kiváló magyar kézműves fagylaltokat népszerűsítse. A cukrászok és a jeges nyalánkságok megméretését számos szakmai és lakossági program kíséri a rendezvénysátorban és a színpadon egyaránt: többek között fagylaltbemutatókkal, gyermekkoncertekkel, bábszínházi és bűvészelőadással várják az érdeklődőket, este pedig Vastag Csaba ad koncertet a nap lezárásaként.
 
Az idei versenyen összesen 81 fagylaltkülönlegesség verseng majd a díjakért. A versenyfagylaltokat a helyszínre telepített fagylaltfagyasztó laboratóriumokban a nézők előtt, élőben készítik el a versenyzők.A hagyományos és "mentes" versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön "csokoládé" kategóriát is indított a Magyar Cukrász Ipartesület, és megválasztják az Év legjobb csokoládéfagylaltját is.
 
A nap során nemcsak az idei év versenyfagylaltjait, de a korábbi évek díjnyertes különlegességeit is meg lehet majd kóstolni, 400 Ft/adag áron kapható kóstolójeggyel.
evfagylaltja
A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije értékeli. A szakmai szervezetek zsűritagjai: Kovács László (elnök, Magyar Vendéglátók Ipartestülete), Krivács András (elnök, Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség), Septe József (elnök, Magyar Pékszövetség), Ruszinkó Ádám (elnök, Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület), Knezsik István (elnök, Autós Nagykoalíció), Fekete Tamás (alelnök, Balatoni Turizmus Szövetség), Böröcz Lajos (főtitkár, VIMOSZ), Garaczi János (nagymester, Első Magyar Fehérasztal Lovagrend) – tájékoztatta lapunkat a Magyar Cukrász Ipartesület.
evfagylaltja
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

VARÁZSLATOS TERMÉSZETI KINCSEKET REJT A MÁTRA

2023. június 12. 14:09
Az erdőssztyepptől a bükkös klímáig terjedően, változatos erdőállományokkal gazdálkodik az EGERERDŐ Zrt. Az elmúlt 5 év alatt 2667 hektár erdőfelújítást kezdtek meg, és ezen felül a meglévő állami erdőket további 33 hektár új erdő telepítésével gyarapították. Folyamatosan fejlesztett ökoturisztikai hálózatuk szerteágazó szolgáltatásokat nyújt a Mátra, Bükk és Heves-Borsod dombvidék erdeiben.

Parasztkonyha újragondolva

2023. április 03. 12:47
A kelet-zselici erdő mélyén, körülbelül 20 percnyi autóútra Tormás településtől bújik meg Nagymáté-puszta. Mindössze néhány család lakja, javarészt a Mecsekerdő Zrt. alkalmazottai. A környék legmagasabb pontjához, a Hollófészekhez karnyújtásnyira, nagy fák között álló Nagymáté Vadászház és Étterem gazdája is az állami erdőgazdaság.
Kiváló helyszín a teljes kikapcsolódáshoz, konyhájában pedig hagyományos ételek születnek újjá Harmati Ákos séf kezei alatt. Párjával, Tímeával működtetik a házat, szeretettel várják az idelátogatókat.