Szódásszifoncsúszda és japán szauna – ilyen lett a megújult győri élményfürdő

2023. június 01. 13:26
Június 17-én RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőként néven és új koncepcióval nyílik meg Győr élményfürdője és strandja, melynek a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál fekvő félsziget ad otthont. Egy sajtóbejáráson mi is megcsodálhattuk a felújított létesítményt.
Szódásszifoncsúszda és japán szauna – ilyen lett a megújult győri élményfürdő
Az egykori strandfürdőt 1931-ben építették Hajós Alfréd tervei alapján, kiaknázva a már akkor is ismert és kedvelt győri gyógyvíz lelőhelyének adottságait. A felújítás után is európai színvonalú, minden igényt kielégítő fizikoterápiás és balneokezelések várják a gyógyulni vágyókat, azonban rengeteg újdonsággal is készülnek a nyitásra.
 
A gyógyfürdő egy saját minősítéssel „hét tengeri csillagos" létesítménynek hívja magát: a felújítás során megfogalmazták azokat standardokat, amelyeket hét területen teljesíteni szeretnének,ezeket jelképezik a csillagok, melyek az élményfürdő kabaláiként, díszítőelemeként is felbukkannak az épületben. Az érintett területek az építészet, a komplex szolgáltatás, a gyermekbarát/családi kritériumok, a gyógyászat, a vendéglátás, a tisztaság, a biztonság és a segítőkész kollégák.
 
Az élményfürdő modern csúszdaparkkal bővült, melynek egyik fő kuriózuma a 32 méter magas szódásszifon, de lesz olyan csúszda is, ami 195 méter hosszú.
 
A bővítésnek hála mostantól 21, egyedi kialakítású medence várja a vendégeket: lesz köztük panorámamedence, poolbar, 25 méteres sportmedence és babamedence is. A hangulatról az élményfürdő saját online rádiója gondoskodik majd, mely az élményfürdő honlapján és az applikációján keresztül is hallgatható lesz.
 
A gyerekeknek Magyarország legnagyobb spray-parkjával készülnek és az eddig 7 ezer négyzetméteres beltéri rész 11 ezer négyzetméterre bővül, medencékkel, csúszdával, és szárazföldi játszóparkkal.
 
A Kodály módszer néhány szimbóluma is feltűnik a vízi élményparkban
 
A vízi élménypark minden szegletében egy-egy magyar feltaláló, illetve találmánya előtt tisztelegnek. Jedlik Ányos szódásszifonja mellett felbukkan a Kodály módszer és Bíró László golyóstolla is a játékok, vízi elemek közé rejtve.A szauna parkban a japán kultúra és a szaunázás művészete találkozik. A tematikus illatokkal áthatott légkör, a professzionális szaunamesterek és a szaunaszeánszok lenyűgöző élményt nyújtanak majd a vendégeknek, a pihenőrészben pedig japán finomságokkal és italokkal várják őket.
Japán hangulatú a fürdő szaunája
 
A szaunavilágban a panorámában is gyönyörködhetnek azok, akik ide is váltanak jegyet és attól sem kell félni, hogy nem férnek el: egyidejűleg akár 150 ember is élvezheti a részleg szolgáltatásait.Privát élménnyel is készülnek: a RQ Rouge VIP szaunáját ki lehet bérelni, itt saját szauna szeánszra és bekészítésre készülhetnek a vendégek.
 
A kávéházaktól a bárokon és a cukrászdákon át a tematikus éttermekig, tizenegy vendéglátóhely lesz az élményparkban. 65-70 munkatárs biztosítja a gasztronómia területén az élményeket, a tematikus éttermekben pedig a békacombtól a lángosig minden megtalálható.
 
Nemrégiben a fürdő belépőjegyeinek árát is bejelentették. A felnőttek strand, élményfürdő és gyógyvizes medence használatára jogosító jegye 9700 forintba (győrieknek 5800), a nyugdíjasoknak és 18 év alattiaknak 7300 forintba (győrieknek 4380) kerül.A termálmedence és uszoda használata 6500 forint (győrieknek 3900), 14–18 év között és a nyugdíjasoknak 3120 forintba kerül. A győri lakcímkártyával rendelkezők nyáron 40, azon kívül 20 százalék kedvezményben részesülnek.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

400 négyzetméteren újul meg a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum állandó kiállítása

2023. január 05. 15:33
A következő hónapokban hetvenmillió forintból újul meg Mohács egyik legjelentősebb múzeuma a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Programjának köszönhetően.
A mohácsi csatát és a török-magyar együttélést, a sokszínű Duna-parti várost, a busójárás néphagyományát, a Magyarországon élő délszláv népcsoportok kultúráját bemutató múzeum állandó tárlata négyszáz négyzetméteren újul meg a következő hónapokban.

Új makettekkel bővült a Guinness-rekorder dinnyési Várpark

2023. február 28. 13:29
Jelenleg hétvégente és munkaszüneti napokon, április 15-től pedig minden nap tárt kapukkal várja a látogatóit a négyszeres Guinness-rekorder dinnyési Várpark és Skanzen.
A létesítmény alapítója, alkotója, Alekszi Zoltán az őszi és a téli hónapokban sem tétlenkedett, hiszen újabb építményekkel bővítette a várpalettát: saját kezével építette meg Jászberény és Szentkirály várát. A két hektáros területen már javában készülnek a szezonra.
 
A dinnyési Várparkban a magyar történelmi építmények makett formájában kelnek életre, méretük pedig akár két és fél méteres is lehet.