Szolidaritási nyilatkozat

2022. március 03. 10:12
2022. március elsején a LIGA Szakszervezetek szolidaritási nyilatkozatot adott ki, amelyben szolidaritását fejezi ki minden ukrán munkavállalónak, állampolgárnak.
Szolidaritási nyilatkozat

A LIGA Szakszervezetek aggódva kíséri figyelemmel a hazánkkal szomszédos Ukrajnában zajló katonai inváziót, a háborús folyamatokat.

Szolidaritásunkat és támogatásunkat fejezzük ki minden ukrán munkavállalónak, állampolgárnak.

A szolidaritás és együttérzés ilyen vészterhes időszakokban olyan egyetemes értékek, amelyet a szabadság, emberi méltóság és szuverenitás mellett minden államnak kötelessége tiszteletben tartani.

Egy a jogállamiság kereteit súlyosan sértő katonai támadás - amely jelentős veszteséget jelent emberéletekben, értékekben mindkét fél részéről egyaránt - elfogadhatatlan módja a konfliktusok rendezésének.

Felhívjuk minden állam vezetésének a figyelmét arra, hogy tegyenek meg mindent a helyzet békés rendezése érdekében, a biztonság és az emberéletek megóvása közös kötelességünk!

Kérjük a munkavállalókat és a szakszervezeti tagokat, hogy támogassák a humanitárius segítségnyújtás minden formáját egyénileg és szervezett keretek között egyaránt!

2022. március 1.

LIGA Szakszervezetek

Kapcsolódó cikkek

Már 226 koronavírusos beteg van Magyarországon

2020. március 25. 08:30
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, továbbá elhunyt egy brit beteg.

Különleges jelölést kapnak a tokaji borok Kínában

2020. december 01. 09:30
A tokaji megjelölésű borokat érinti az az EU és Kína közötti megállapodás, amely szerint száz uniós termék földrajzi árujelzője védelmet kap a kínai piacon.