Szolidaritási nyilatkozat

2022. március 03. 10:12
2022. március elsején a LIGA Szakszervezetek szolidaritási nyilatkozatot adott ki, amelyben szolidaritását fejezi ki minden ukrán munkavállalónak, állampolgárnak.
Szolidaritási nyilatkozat

A LIGA Szakszervezetek aggódva kíséri figyelemmel a hazánkkal szomszédos Ukrajnában zajló katonai inváziót, a háborús folyamatokat.

Szolidaritásunkat és támogatásunkat fejezzük ki minden ukrán munkavállalónak, állampolgárnak.

A szolidaritás és együttérzés ilyen vészterhes időszakokban olyan egyetemes értékek, amelyet a szabadság, emberi méltóság és szuverenitás mellett minden államnak kötelessége tiszteletben tartani.

Egy a jogállamiság kereteit súlyosan sértő katonai támadás - amely jelentős veszteséget jelent emberéletekben, értékekben mindkét fél részéről egyaránt - elfogadhatatlan módja a konfliktusok rendezésének.

Felhívjuk minden állam vezetésének a figyelmét arra, hogy tegyenek meg mindent a helyzet békés rendezése érdekében, a biztonság és az emberéletek megóvása közös kötelességünk!

Kérjük a munkavállalókat és a szakszervezeti tagokat, hogy támogassák a humanitárius segítségnyújtás minden formáját egyénileg és szervezett keretek között egyaránt!

2022. március 1.

LIGA Szakszervezetek

Kapcsolódó cikkek

Tavasztól őszig a mezőgazdaságban

2016. május 20. 08:24
A 120. évfordulóját ünneplő hódmezővásárhelyi agrárképzés apropójából Tavasztól őszig a mezőgazdaságban címmel kiállítás nyílt a Takács Ferenc Képző Központban.

8 világhírű magyar termék, amit a külföldiek is imádnak

2019. július 12. 08:59
Azt, hogy a kürtőskalács, a gyulai kolbász és a gulyás minden idelátogató turista bakancslistájának alapját képezi - sok más hungarikummal együtt-, nem újdonság. Léteznek azonban még szép számmal olyan hazai termékek, amelyek Magyarországon kívül is hatalmas rajongótáborral rendelkeznek. A díjnyertes és méltán népszerű italok és ételek között találunk több százéves receptek alapján készülő likőrt és csak néhány éve bemutatkozott ütős csiliszószt, kézműves csokoládét és balatoni fagyit is.