Szombaton átadják az M83-as utat Győr és Pápa között

2023. október 12. 16:00
A M83-as gyorsforgalmi út, amely 36 kilométer hosszúságú és kétszer kétsávos, hamarosan az autósok rendelkezésére áll.
 
A 113 milliárd forintból megépülő útnak köszönhetően a Győr és Pápa közötti utazás ideje 20 perccel rövidebb lesz. 
Szombaton átadják az M83-as utat Győr és Pápa között
Az új úton 110 km/órás sebességhatár lesz érvényben, így időben nagy mértékben lerövidül a két város közötti út, nem beszélve arról, hogy külön szintű csomópontok is épülnek, jóval biztonságosabb lesz tehát az új 83-as. 
Elkészült az új 83-as út, napokon belül birtokba is vehetjük!
A mintegy 100 milliárdos forintos beruházással elkészült fejlesztés újdonsággal is szolgál: egyedülálló az országban, hogy a győri bevezető szakasz mindkét turbó körforgalmában nyomógombos jelzőlámpa segíti a gyalogosok, kerékpárosok átkelését.
 
 
forrás: kisalfold.hu

Kapcsolódó cikkek

Másodszorra ismerték el a Folly Arborétum borát rangos nemzetközi versenyen

2023. március 22. 13:53
A 2019-es után a 2020-as évjáratú Folly Arborétum Rajnai rizling is megkapta a legjobbaknak járó „aranyérmet” Németország legrangosabb borászati versenyén, a Berliner Wein Trophy-n. A versenyen a 400 fős zsűri a 40 országból érkező, több mint 14 ezer tétel közül választotta az egyik legjobbnak a badacsonyörsi Folly Arborétum itthon is közkedvelt fehérborát.
A Folly borai már számos elismerést és díjat hoztak el a hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Németország legrangosabb nemzetközi borversenyén, a Berliner Wein Trophy-n 2021 után a második alkalommal díjazták aranyéremmel a Folly friss, enyhén fűszeres és gyümölcsös tételét, a Rajnai rizlinget.

Húsz szolgáltatót mutat be Siófok őszi GasztroFok térképe

2023. október 19. 15:48
A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.