Vince-napi pincejárás 2024 Baj

2024. január 17. 17:12
2024. január 19-20-án fedezd fel a Neszmélyi Borvidéket, látogass el Bajra!
A Baji Boros Pincék tradicionális pincejárásra invitálják az érdeklődőket Vince-nap alkalmából.
Vince-napi pincejárás 2024 Baj
Január harmadik hétvégéjén ünnepeljük Vince-napot, ami a borászok és borkedvelők egyik legfontosabb eseménye, hiszen Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
 
Pincelátogatással borkóstolókkal, borkorcsolyákkal és finomságokkal várják a vendégeket. Asztalt foglalni érdemes.
  • Január 19. péntek 16:00-22:00
  • Január 20. szombat 14:00-22:00
 
A borkóstolók, finomságok ára pincénként változik, a pincelátogatás ingyenes!
 
Megközelíthetőség:
Autóval Budapesttől csupán 70 km-re, míg Győr felől 63 km-re vagyunk megtalálhatóak az M1-es autópályán.
Vonattal érkezve a Budapest-Déli pályaudvar/Kelenföld – Komárom/Győr vonalon közlekedő elővárosi vonalon, Tóvároskert vasútállomásnál kell leszállni. Innen egy könnyed 40 perces sétával (3 km), 5 perces taxi úttal, vagy 8 perces bicikli úttal lehet megközelíteni.
 
Fesztiválokra, koncertekre, sporteseményekre, fürdőkbe, kulturális és művészeti programokra jegyek a JEGYVASARLAS.HU oldalon kaphatók.
 
forrás: csodalatosmagyarorszag.hu

Kapcsolódó cikkek

2030-ig 270 milliárd forintot szánnak az aktív turizmus fejlesztésére

2023. március 07. 18:47
Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ sajtótájékoztatón mutatta be a frissen elkészült Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégiát. Az ágazat hosszú távú fejlesztési irányait meghatározó tervezetet 2023. március 7-én társadalmi vitára bocsátották, az észrevételeket április 12-éig várják.
 
Többéves munkával elkészült a Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia (NATS) tervezete, amely 2030-ig fogalmazza meg a terület céljait, fejlődési irányait és az ezekhez szükséges intézkedéseket ­– mondta a sajtótájékoztatón Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár.

A nyugalom szigete Zalában

2023. május 16. 18:51
Túl a hegyháton, völgyben elterülő erdők ölelésében fekszik a kicsiny zalai zsákfalu, Obornak. Kiesik a forgalomból, és így télen még visszafogottabb. A nyugalom szigete, ám az itteni csönd nem nyomasztó, inkább feloldódik benne az ember. A település egyetlen fő utcájának utolsó portája után vadászház bújik meg a fák között, árulkodóan felcsillanó ablakai szinte hívogatnak.
A környező fenyők tisztelegve, a házigazdák meleg szívvel fogadják a Zalaerdő Zrt. régi vágású, patinás vadászházába és turistaszállására érkezőket, és mivel előre bejelentkeztünk, a konyha finom fogásaiból is ízelítőt kaptunk.