Szombattól újra jár a fogaskerekű

2023. március 31. 12:18
Április 1-jétől, szombattól újra jár a fogaskerekű.
 
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a téli üzemszünet ideje alatt több százméternyi vágányt cseréltek ki, valamint új kitérőket építettek be az Orgonás megállóhelynél. Az elmúlt hónapokban olyan halaszthatatlan karbantartási munkák is megvalósultak, amelyek nélkülözhetetlenek a fogaskerekű üzembiztos működéséhez.
Szombattól újra jár a fogaskerekű
A BKK megerősítette azt a korábbi közlését, hogy a mostanra elvégzett munkáknak köszönhetően a korábbinál csendesebben közlekedhetnek a szerelvények.
 
Hétvégén napközben 15 percenként járnak majd a szerelvények a Városmajor és a Széchenyi-hegy között, de ha a nagyobb forgalom ezt indokolja, akkor a BKK sűríti majd a járatot.
 
A hétvégi és az ünnepnapokon reggel fél nyolcig, illetve este 10 óra után is érvényes az előzetes igénybejelentés szerinti közlekedés.
 
Hétköznapokon a korábban érvényes menetrend szerint jár majd a fogaskerekű, emellett kora reggel és késő éjszaka továbbra is megmarad a tavaly bevezetett, úgynevezett "Telefogas" rendszer, amelynek lényege, hogy a járat hajnalban és a késő esti órákban csak akkor és azon a szakaszon közlekedik, amelyet az utazni szándékozók előzetesen megrendeltek.
A BKK szerint ennek köszönhetően jelentős energiamennyiséget lehet megtakarítani, csökken a környék zajterhelése és a szerelvények nem zavarják a vonal mellett élőket a hajnali és a késő esti órákban.
 
A Telefogas szolgáltatásról és a fogaskerekű április 1-jétől érvényes menetrendjéről a bkk.hu weboldalon tájékozódhatnak az utasok.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Budapesten, a Balatonnál és vidéken feladták a harcot a szállodák: így érhet véget több évtized munkája az energiaárak miatt

2022. november 10. 08:25
Kezd egyre inkább visszatérni a járvány előtti számaihoz a turizmus és a szálláshelyek forgalma, miközben egy újabb lavina zúdult rá a hotelekre: az energiaárak sok szálloda, fürdő, múzeum, színház, vendéglátóhely, és még sok-sok más típusú létesítmény működését megingatta. Már augusztusban is több vidéki szálláshely döntött úgy, hogy átmenetileg, vagy végleg bezárja a kapuit, azóta pedig nagyobb szállodákról is hasonló bejelentések érkeztek. A bezárási hullámnak még biztosan nincs vége, most az eddig bezárt szállodák közül mutatunk be néhányat.

Ősláp és erdőrezervátum

2023. május 31. 10:54
Magyarország legnagyobb egybefüggő síkvidéki erdőtömbje, Somogy zöld szíve 1993 óta áll a KASZÓ Zrt. gondozásában. Története azonban sokkal régebbre nyúlik vissza, már hercegi tulajdonban is színvonalas, fenntartható gazdálkodás zajlott a területen. Ezt az örökséget őrzi az erdőgazdaság, miközben óvja és népszerűsíti a természeti értékeket, köztük a Kaszó település határában lévő Baláta-tavat.