Szombattól újra jár a fogaskerekű

2023. március 31. 12:18
Április 1-jétől, szombattól újra jár a fogaskerekű.
 
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a téli üzemszünet ideje alatt több százméternyi vágányt cseréltek ki, valamint új kitérőket építettek be az Orgonás megállóhelynél. Az elmúlt hónapokban olyan halaszthatatlan karbantartási munkák is megvalósultak, amelyek nélkülözhetetlenek a fogaskerekű üzembiztos működéséhez.
Szombattól újra jár a fogaskerekű
A BKK megerősítette azt a korábbi közlését, hogy a mostanra elvégzett munkáknak köszönhetően a korábbinál csendesebben közlekedhetnek a szerelvények.
 
Hétvégén napközben 15 percenként járnak majd a szerelvények a Városmajor és a Széchenyi-hegy között, de ha a nagyobb forgalom ezt indokolja, akkor a BKK sűríti majd a járatot.
 
A hétvégi és az ünnepnapokon reggel fél nyolcig, illetve este 10 óra után is érvényes az előzetes igénybejelentés szerinti közlekedés.
 
Hétköznapokon a korábban érvényes menetrend szerint jár majd a fogaskerekű, emellett kora reggel és késő éjszaka továbbra is megmarad a tavaly bevezetett, úgynevezett "Telefogas" rendszer, amelynek lényege, hogy a járat hajnalban és a késő esti órákban csak akkor és azon a szakaszon közlekedik, amelyet az utazni szándékozók előzetesen megrendeltek.
A BKK szerint ennek köszönhetően jelentős energiamennyiséget lehet megtakarítani, csökken a környék zajterhelése és a szerelvények nem zavarják a vonal mellett élőket a hajnali és a késő esti órákban.
 
A Telefogas szolgáltatásról és a fogaskerekű április 1-jétől érvényes menetrendjéről a bkk.hu weboldalon tájékozódhatnak az utasok.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Csaknem 70 helyszínen tartják meg az Erőművek éjszakáját

2023. október 11. 16:32
Csaknem 70 helyszínen várja a látogatókat különleges programokkal az Erőművek éjszakája október 27-én – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán.

MTÜ: a tavalyihoz hasonló forgalom várható a Balatonnál szeptemberben

2023. szeptember 04. 12:51
Több mint 425 ezer foglalás érkezett a Balaton turisztikai térség szálláshelyeire szeptemberre. A foglalások több mint felét a legnépszerűbb négy településen, Hévízen, Siófokon, Balatonfüreden és Zalakaroson regisztrálták, döntően belföldi vendégektől – tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-t.