Sztrájk a TAP-nál és a spanyol repülőtereken

2023. január 24. 14:26
A TAP Air Portugal kabinszemélyzete és a spanyol légiforgalmi irányítók is sztrájkokat jelentettek be az elkövetkező napokra-hetekre.
Hétnapos sztrájkba kezd a jövő héten a TAP Air Portugal kabinszemélyzete – írja az fvw.de a dpa híre alapján.
 
Sztrájk a TAP-nál és a spanyol repülőtereken
A már decemberben bejelentett munkabeszüntetés miatt 1316 járatot töröl a TAP január 25. és 31. között, ami mintegy 156 ezer utast érint. A kiesés legalább 48 millió eurójába kerül a légitársaságnak. Egy decemberi, kétnapos sztrájk már okozott a cégnek 8 millió eurós kiesést.
 
A TAP-nak jelenleg mintegy 6600 dolgozója van, kétezerrel kevesebb, mint a pandémia előtt. A légitársaság legutóbb 2017-ben volt nyereséges, 2020-ban és 2021-ben pedig 1,2, ill. 1,6 milliárd eurós rekordvesztesége volt. A portugál kormány tavaly jelentette be, hogy újra privatizálni kívánja a 2020-ban állami felügyelet alá vont társaságot.
 
Sztrájkokat jelentett be januárra és februárra a spanyol légiforgalmi irányítók két szakszervezete is. A munkát éjféltől éjfélig, 24 órára szüntetik be január 30-án, február 6-án, 13-án, 20-án és 27-én, hétfői napokon. A sztrájkokban többek között A Coruna, Alicante, El Hierro, Fuerteventura, Ibiza, Lanzarote, La Palma, Sevilla és Valencia repülőtere érintett – tájékoztatott a thepostedia.com.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Geotermikus energia segíti a távfűtést Mosonmagyaróváron

2023. március 27. 12:57
Az élhető környezet kialakítása és a megbízható energiaellátás alapvető fontosságú a magyar családok életminősége szempontjából – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője pénteken, Mosonmagyaróváron az EU-Fire Csoport geotermikus fűtőművének átadásán, ami a településen távfűtést segíti majd.
A tárcavezető leszögezte, jelenlegi kihívásaink, a szomszédunkban kialakult háborús helyzet, valamint az elhibázott brüsszeli szankciók és az ezek következtében magas energiaárak arra ösztönöznek bennünket, hogy minél hamarabb alakítsuk ki a rendelkezésünkre álló, önálló energiaforrásainkat. A magyar kormány úgy döntött, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel támogatja a hazai geotermikus energia térnyerését, amely az évtized végére akár évi 1-1,5 milliárd köbméter földgáz kiváltásával tudja csökkenteni az ország kiszolgáltatottságát.

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás

2023. július 10. 13:29
Másodfokú hőségriasztás lépett életbe hétfőn 0 órakor, az egész ország területére érvényes figyelmeztetés szerda éjfélig lesz érvényben.
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az idei nyár második hőhulláma alatt a hét elején már a 36-37 Celsius-fokot is elérheti a hőmérséklet.