Sztrájk miatt nem indít járatokat hétfőn a berlini repülőtér

2023. április 24. 11:21
Valamennyi induló járatot törölték a hétfői menetrendből a Berlin-Brandenburg nemzetközi repülőtéren (BER) a biztonsági terület dolgozóinak sztrájkja miatt.
 
A német fővárost és a körülötte elterülő Brandenburg tartományt kiszolgáló repülőtéren a szolgáltató szektor legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a ver.di hirdetett sztrájkot hétfőre hajlani fél négytől éjfélig.
 
Sztrájk miatt nem indít járatokat hétfőn a berlini repülőtér
A munkabeszüntetés miatt egész nap nem szállnak fel gépek. A sztrájk az érkező járatokat is érintheti.A légitársaságoknak kell eldönteni, hogy elindítják-e a BER-re tartó járataikat hétfőn - mondta a repülőtér szóvivője.
 
A sztrájk a ver.di és a reptéri biztonsági szolgálatok munkaadói érdekképviseletének (BDLS) tárgyalásához kapcsolódik. A szakszervezet a következő, április 27-én kezdődő tárgyalási fordulóra készülve nyomatékosítja követeléseit a figyelmeztető sztrájkok sorozatával, amely az utóbbi napokban számos repülőtéren, a többi között Hamburgban és Düsseldorfban is nehezítette a közlekedést.
 
A ver.di az utasok, a járatok személyzete és a teherszállító gépek rakományának biztonsági ellenőrzésesével foglalkozó dolgozóknak, országszerte nagyjából 25 ezer munkavállalónak igyekszik hétvégi, illetve magasabb éjszakai, ünnepnapi és túlórapótlékot kiharcolni. A BDLS a követelések nagy részét elutasítja, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy nem lehet bevezetni hétvégi pótlékot egy olyan ágazatban, amelyben általános a hétvégi munkavégzés.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Interaktív, innovatív, élményalapú régészeti kiállítás Brigetio mindennapjairól!

2023. június 13. 16:05
Április végén hatalmas érdeklődés kíséretében nyílt meg Komárom város új kulturális turisztikai látnivalója, a Brigetio Öröksége Látogatóközpont.
 
A Látogatóközpont legnagyobb attrakciója a Komárom város római kori történetét, az ókori Brigetio mindennapjait bemutató új állandó régészeti kiállítás. A kiállítótérben számos interaktív eszköz található: QR-kódos idegenvezetés, képernyőkön futó ásatási felvételek, műtárgyakhoz kapcsolódó játékok és 3D felvételek érintőképernyőkön, átélhető római kori városi séta VR-szemüveggel.

Csökkent a belföldi turizmus

2023. augusztus 31. 14:28
Belföldi úti célú nyári foglalások száma 15 százalékkal csökkent tavalyhoz képest.
A visszaesés mértéke a 2019-es, pandémia előtti évhez képest 3,7 százalékos volt – közölte a Szallas.hu az MTI-vel szerdán. A vendégéjszakák száma tavalyhoz viszonyítva 17,7 százalékkal, 2019-hez képest 6,7 százalékkal esett vissza.